Subprefectul lui Dragnea, „de-votat” PNL Ilfov

PNL Ilfov
Hubert Thuma și Vincențiu Voicu, echipa PNL Ilfov

Fostul subprefect PSD al județului Ilfov, Vincențiu Voicu, prins mangă la volan de polițiști anul trecut, este „cea mai de preț” achiziție a PNL Ilfov. Pentru valoarea sa, Vincențiu Voicu a aterizat chiar în fruntea listei la alegerile locale a liderului PNL Ilfov Hubert Thuma.

Investigație realizată de Cătălin Antohe și Sorin Ghica

Liberalul Hubert este creditat cu cele mai mari șanse de a prelua șefia Consiliului Județean Ilfov, la alegerile locale care vor avea loc peste circa trei săptămâni. Vincențiu Voicu va fi secundul său, urmând să fie răsplătit (pentru trădarea PSD) cu funcția de vicepreședinte al CJ Ilfov, ne-au mărturisit surse apropiate conducerii liberale.

CITEȘTE ȘI Tun imobiliar la Pantelimon. Cum a cumpărat Primăria o groapă de gunoi la preț de Dorobanți

PNL Ilfov iubește trădarea, dar și pe trădători. Studiu de caz: Vincențiu Voicu

PNL Ilfov
Vincențiu Voicu are toate motivele să creadă în „Ilfovul în care se poate orice”

„Ilfovul în care se poate”, sloganul nefericit inventat de echipa de campanie a liberalului Hubert Thuma, șeful PNL Ilfov, care seamănă mai degrabă a autodenunț, este ilustrat cum nu se poate mai bine de Vincențiu Voicu, până de curând o „tânără speranță” a PSD Ilfov.

Recompensat cu funcții grase de șeful PSD Liviu Dragnea, Voicu l-a trădat cu prima ocazie. Așa cum a făcut-o, de altfel, și nașul său de cununie, primarul traseist al Pantelimonului, Marian Ivan.

Vincențiu Voicu a fost numit subprefect al Ilfovului în martie 2019 pe filiera Dragnea-Dăncilă după ce a fost fost, pe rând, consilier județean PSD în CJ Ilfov, citymanager al orașului Pantelimon și șef al Serviciului Situații de Urgență din cadrul Primăriei Pantelimon.

CITEȘTE ȘI PNL Ilfov a tocmit armata lui Dragnea de la Pantelimon

Vincențiu Voicu, dosar penal după ce a fost prins mangă la volan

Înregimentarea lui Vincențiu Voicu în PNL Ilfov s-a făcut după criterii neștiute. Cu siguranță însă nu după cele morale. Astfel, pentru PNL Ilfov nu a contat că Voicu are un dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, potrivit surselor Cetățeanul, cum nu au contat nici problemele cu legea ale primarului din Patelimon, Marian Ivan.

Voicu a fost prins băut la volan, anul trecut, chiar în ajunul Zilei Naționale a României. El a avut ghinionul să pice chiar în mijlocul unei razii făcute de polițiștii brașoveni, pe Valea Prahovei, pe linia „menţinerii siguranţei rutiere”.

În seara zilei de 30 noiembrie 2019, polițiștii rutieri au prins mai mulți șoferi băuți, printre care s-ar afla și subprefectul Ilfovului la acea dată, care ar fi avut o alcoolemie de peste 1 la mie. Voicu a fost tras pe dreapta pe raza stațiunii Predeal.

„La data de 30 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov și Poliției Stațiunii Predeal, au organizat și desfășurat o acțiune pe raza Stațiunii Predeal. Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au constatat trei infracțiuni la regimul rutier, respectiv «conducerea unui vehicul sub influența alcoolului» și 12 contravenții la regimul rutier”, este comunicatul sec al IPJ Brașov.

Una dintre cele trei infracțiuni la care făceau referire polițiștii brașoveni a fost comisă de Vincențiu Voicu.

Concentrația de alcool în aerul expirat a depășit substanțial limita contravenției, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală.

PSD Ilfov, noul PNL

PNL Ilfov, Marian Ivan
Primarul din Pantelimon Marian Ivan, artizanul dezintegrării PSD Ilfov

Isprava se părea că a pus capăt sinecurilor politice ale lui Vincențiu Voicu. În ianuarie 2020, el s-a aflat în grupul subprefecților din mai multe județe demiși din funcție de Guvernul Orban.

Sforile trase de nașul său de cununie Marian Ivan, spun sursele Cetățeanul, au făcut ca tânărul politician să revină pe cai și mai mari.

Primarul cameleonic al Pantelimonului (consilier local PSD, primar PDL, primar PNL, iar ultima dată primar PSD) a negociat pentru el, dar și pentru oamenii săi de casă – printre care și Vincențiu Voicu, trecerea cu arme și bagaje în curtea PNL Ilfov. Dezertarea în masă aproape că a dus la desființarea PSD Ilfov, până anul trecut nucleul dur al partidului condus de Liviu Dragnea. Astfel, Marian Ivan a tras după el 11 din cei 12 consilieri locali PSD Pantelimon și nu numai.

PNL Ilfov, penetrat de ultrașii PSD care îl apărau pe Dragnea la Înalta Curte

PNJL Ilfov, Pantelimon

Marian Ivan a fost urmat la PNL și de ultrașii PSD care anul trecut l-au apărat pe Liviu Dragnea la Înalta Curte. Încă o dată „Ifovul arată că se poate”.

Surse din Primăria Pantelimon ne-au spus că acțiunea de la Curtea Supremă a fost organizată, la nivel de detaliu, de oamenii primarului Marian Ivan, acum candidat PNL la Pantelimon. Ivan a fost la Pantelimon consilier local PSD, primar PDL, primar PNL, iar ultima dată primar PSD. Acum vrea să fie tot primar, dar PNL. Mai ceva ca Lukașenko!

Ziarul Cetățeanul a identificat în rândul „cefelor late” venite să-l susțină pe șeful PSD mai mulți funcționari din Primăria Pantelimon, care ar fi trebuit să fie la serviciu în acele zile.

Pentru devotamentul lor, unii dintre ei au fost răsplătiți de primarul traseist Marian Ivan. I-a luat cu el la PNL, atunci când a trădat PSD.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here