marți, decembrie 10, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalVIDEO. Oamenii lui Nicușor Dan au adus vulpile în mijlocul Bucureștiului ca...

VIDEO. Oamenii lui Nicușor Dan au adus vulpile în mijlocul Bucureștiului ca și cum maidanezii ucigași nu sunt de ajuns

-

Administrația Parcul Natural Văcărești, condusă de Ştefania Simion, care l-a „împrumutat” pe Nicușor Dan cu 20.000 lei în campania electorală din 2020, se laudă pe contul de Facebook cu vulpile pe care le-a adus în mijlocul Capitalei.

Administrația a postat un un filmuleț cu „noi imagini surprinse de camerele de monitorizare instalate în Parcul Natural Văcărești”, cu următorul comentariu:

„În ordinea apariției, putem observa un jder de copac la vânat care prinde un șobolan, o vulpe la vânătoare după ce a prins o lișiță, un fazan și un sitar de pădure”.

Probabil că doamnei director Ștefania Simion, care are la dispoziție un buget de nu mai puțin 6,4 milioane lei, i-a fost jenă să publice imagini și cu haitele de maidanezi din „parc”, chiar în timpul uriașului scandal al uciderii Anei Oros, femeia sfâșiată de câini în zona Lacul Mori.

Este important de spus că ultimul om care a murit în România de turbare a contactat virusul din mușcătura unei vulpi…

CITEȘTE ȘI: Incendiu devastator în Delta Văcăreşti! Ard 5000 de metri pătraţi, iar fumul se îndreaptă înspre Bucureşti

Vulpea este printre principalele surse de răspândire a turbării, fapt care a făcut ca în Legea vânătorii și protecției fondului cinegetic (nr. 407/2006) să fie singurul mamifer sălbatic la care este legală vânătoarea pe tot parcursul anului.

Focarul din Botoșani

În august 2022, un focar de rabie a fost depistat în gospodăria unui botoșănean. DSVSA Botoșani a recoltat probe de la o vacă moartă în satul Suharău. Animalul fusese, anterior, mușcat de o vulpe.

Vulpile afectate de rabie au sistemul nervos central afectat și manifestă o agresivitate sporită atacând animalele domestice. În cazul concret din Văcărești, câinii fără stăpân sunt primele ținte, iar aceștia ar putea, ca în cazul Lacul Morii, să atace oamenii.

Singura soluție disponibilă pentru salvarea persoanelor afectate de virusul rabic este vaccinul anti-rabic. Acesta trebuie administrat în maxim 72 de ore de la momentul mușcăturii. În caz contrar, boala evoluează fără a mai putea fi oprită, până la deces.

Fără să ia în calcul pericolul pe care-l reprezintă vulpile pentru oamenii care trec prin zonă, directorul Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti, Ştefania Simion, a vorbit miercuri, la o dezbatere desfășurată la Primăria Capitalei, „despre importanţa protejării şi conservării biodiversităţii parcului şi despre conştientizarea publicului asupra acestor aspecte prin desfăşurarea de activităţi educative, recreative, turistice, de cercetare ştiinţifică, dar şi organizarea de tururi ghidate”.

Evident că „beneficiarii” acestor „activităţi educative” urmează să fie, în special copiii.

Dar cui îi pasă? Bani să iasă!

Administraţia Parcul Natural Văcăreşti a fost înfiinţată prin H.C.G.M.B. nr. 328/29.10.2021, ca serviciu public de interes local al Municipiului Bucureşti.

Administrarea Parcului se face ilegal

„Delta Văcărești”, cum sunt alintate de „ecologiști” băltoacele cuprinse între Calea Văcărești, Șoseaua Vitan-Bârzești, Splaiul Unirii și compexul comercial Sun Plaza, are o suprafaţă de 183 de hectare şi a fost declarată, prin Hotărâre de Guvern, parc natural, fără acordul proprietarilor deposedați de regimul comunist de terenurile de acolo.

Nici astăzi proprietarii nu pot dispune de terenurile lor din balta Văcărești deși, potrivit documentului public „Minuta dezbaterii publice a Proiectului de HG privind declararea zonei naturale Lacul Văcărești ca parc natural și instituirea regimului de arie naturală protejată”, dezbatere care a avut loc pe 17 decembrie 2015, ora 11.00, la sediul MMAP, secretarul de stat din Ministerul Mediului care răspundea de Biodiversitate, Viorel Lascu preciza:

„Primul proces, legat de declararea zonei ca parc natural nu implică acordul proprietarilor, dar al doilea proces – administrarea acestei arii protejate, nu se poate face fără proprietari.

Legea exclude dezvoltarea administrării fără proprietari, chiar dacă permite instituirea ariei naturale fără acordul proprietarilor.

După ce zona va fi declarată parc natural, vom gândi foarte bine ca această administrare să fie în folosul oamenilor și naturii”.

Oamenii lui Nicușor Dan au „gândit” atât de bine cum să administreze fondurile alocate de la bugetul Bucureștiului încât i-au ignorat complet pe proprietari!

Administraţia Parcului Natural Văcăreşti are un buget de 6,4 milioane de lei în 2023, din care doar 1,4 milioane lei pentru investiţii. Pe ce se duc, atunci, 5 milioane de lei?

Ca termen de comparație, conform proiectelor privind investiţiile instituţiilor din subordinea PMB, Palatele Brâncoveneşti au prevăzute în acest an cheltuieli de 3 milioane de lei pentru amenajarea şi restaurarea ansamblului istoric Mogoşoaia.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ce cere UDMR la negocierile pentru noul Guvern

0
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți, la Digi24, înaintea primei întâlniri oficiale cu PSD, PNL, USR și minorități, la ora 19.00, la Palatul Victoria, pentru formarea unei noi coaliții de guvernare, că protocolul viitoarei majorități ar trebui să...