joi, iulie 18, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăMediuPresa locală: Președintele CJ Hunedoara are interesul să transforme județul în gunoierul...

Presa locală: Președintele CJ Hunedoara are interesul să transforme județul în gunoierul Europei

-

Consiliul Județean Hunedoara plătește un studiu care să arate ce fel de tipuri de deșeuri se află pe groapa de gunoi de la Bârcea, care să fie arse mai apoi în instalațiile fabricii de ciment de la Chișcădaga, care aparține de Haidelberg, este semnalul de alarmă tras de publicația „Zi de zi”.

Ziariștii suspectează că Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, vrea să transforme județul Hunedoara în „gunoierul Europei”.

Aceeași sursă suține că Haidelberg este firma cu care Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, are, prin firmele pe care le deține direct sau prin interpuși, contracte avantajoase, care îi aduc mulți bani în conturi.

Studiul, spune directorul ADI Deșeuri Dan Stoian, este realizat de o firmă din Ploiești, tot un vechi”partener” ala acestora, și va trebui să arate câte deșeuri ce pot fi duse și arse la fabrica de ciment se pot extrage din groapa de gunoi de la Bârcea.

Practic, Consiliul Județean Hunedoara va plăti pentru separarea și arderea deșeurilor, după efectuarea acestui studiu. A fost semnat deja și un protocol între Consiliul Județean Hunedoara și societatea privată, cu clauze ferme, după cum a precizat Stoian.

France 24 despre poluarea de la Chișcădaga

În urmă cu aproximativ patru ani, reputatul post de televiziune francez France 24 atrăgea atenția asupra faptului că România s-a transformat în coșul de gunoi al Europei, locul în care sunt incinerate mii de tone de deșeuri toxice. Iar prima oprire a jurnaliștilor francezi a fost exact la Chișcădaga.

„De când China și-a închis porțile de gunoi din întreaga lume, România a primit tone de gunoi din Europa de Vest. Plastic, anvelope, uleiuri, dar și baterii auto și deșeuri medicale … Tot felul de produse ilegale în altă parte ajung în incineratoarele fabricilor sale de ciment. Ceva care să îngrijoreze ONG-urile, precum și populațiile locale, care denunță ravagiile poluării asupra sănătății și mediului lor” arată cei de la France 24

Sătenii reclamau că zona este sufocată din cauza deșeurilor toxice, în timp ce oamenii au tot mai multe și mai grave au afecțiuni cronice, mai notează „Zi de zi”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ce pensii vor creşte de la 1 septembrie

0
Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, susține că pensionarii vor avea parte de majorări semnificative de la 1 septembrie. CITEŞTE ŞI: BOR se ceartă pe sfinţi cu Institutul pentru Studierea Holocaustului Șeful CNPP spune că cei mai mulți...