VIDEO Candidatul Liviu Dragnea valorează 15%

Tel Drum
FOTO Informația de Teleorman

Liviu Dragnea a dat de înțeles ieri că va candida pentru funcție de președinte a României la alegerile din toamnă. Nimeni din PSD nu știa că Dragnea va anunța acest lucru, pentru că PSD nu și-a desemnat încă un candidat.

O parte dintre experții în politică sunt de părere că Dragnea vrea să pună presiune pe judecătorii de la Înalta Curte care s-ar feri a doua zi să-i mențină condamnarea de trei ani și jumătate în dosarul angajărilor fictive.

Cel mai afectat de acest anunț al lui Dragnea, prin care liderul PSD și-a mai umilit o dată baronii din partid, cărora nu le-a cerut acordul, este Călin Popescu Tăriceanu. Liderul ALDE spera să fie candidatul comun al coaliției de guvernare.

Cel mai fericit de acest anunț este, probabil, președintele Klaus Iohannis care ar câștiga, conform sondajelor, la pas alegerile dacă Dragnea ar fi contracandidatul său. De fapt, Dragnea ar strânge într-o eventuală cursă electorală maximum 15%.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat, ieri, într-un interviu la Adevărul Live, dacă se gândește să candideze la Președinție în toamnă. El a răspuns că  PSD va face anunțul chiar duminică seara, după alegerile europarlamentare.

„După alegeri, chiar duminică seara o să anunţăm”, a răspuns Liviu Dragnea.

Întrebat dacă mai merită să te baţi pentru funcţia de preşedinte, Dragnea a replicat: „Dacă mă întreba cineva cu un an în urmă, spuneam că nu. (…) Dar starea indusă în naţiune de către Iohannis îmi creează convingerea că bătălia pentru funcţia prezidenţială devine foarte bun”.

Liderul PSD a susţinut că, dacă Klaus Iohannis câştigă al doilea mandat, „se va alege praful de tot ce s-a făcut bun”. Liviu Dragnea a mai afirmat că, dacă el ar fi fost premier, guvernarea ar fi mers mult mai bine. „Ar fi fost altfel, era mai multă coerenţă, nu ar fi fost atâta lobby şi presiune la proprii miniştri”, a spus liderul PSD.

Presiune pe judecători

Liviu Avram, unul dintre cei mai respectați jurnaliști din România, consideră într-o postare pe Facebook că prin acest anunț, Dragnea vrea doar să pună presiune pe judecătorii de la Înalta Curte, cei care vor anunța a doua zi după europarlamentare sentința pentru liderul PSD în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului.

Iohanis, candidatul cel fericit

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Craiova, că pentru liderii europeni România şi românii contează, singurii care nu contează fiind cei de la PSD pentru modul în care au guvernat în ultimii doi ani şi jumătate. Şeful statului susţine că, din cauza faptului că ”PSD încearcă să îndoaie legile pentru a-şi scăpa liderul de puşcărie”, liderii europeni relevanţi, care au înţeles că dacă se pierde statul de drept se pierde totul, nu mai vor să aibă de-a face cu PSD. Iohannis a mai spus că trăim într-o lume globalizată, complicată, unde totul se face împreună. ”Cum îşi imaginează pesediştii că dacă stăm noi singuri, mai ocoşi, şi scriem pe panouri «România merită mai mult», lumea ne bagă în seamă”, a spus şefului statului, apreciind că adevăratul slogan în campania electorală ar trebui să fie ”România merită mai mult decât PSD”.

Amenințarea proferată de Dragnea nu are succes la ALDE

Tăriceanu, candidatul cel trist

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, cu ocazia prezentării candidaţilor partidului pentru alegerile europarlamentare, că va discuta după alegerile europarlamentare despre o eventuală candidatură a sa la funcţia de preşedinte al României, transmite Agerpres.

Prezentat de preşedintele Organizaţiei Judeţene a ALDE, Daniel Olteanu, drept viitorul preşedinte al României, Călin Popescu Tăriceanu a spus că prioritatea este reprezentată acum de alegerile parlamentare.

„Haideţi să ne concentrăm întâi de toate pe alegerile care au loc duminică şi apoi vă promit că o să ne ocupăm şi de candidatura la prezidenţiale. O să stăm să analizăm noi între noi în partid, o să discutăm şi cu cei de la PSD şi sper să luăm cea mai bună decizie pentru România, adică să avem un candidat capabil să-l înfrângă pe actualul preşedinte”, le-a transmis Tăriceanu delegaţilor ALDE din judeţ.

Cât valorează candidatul Dragnea

cetateanul.net a stat de vorbă cu doi sociologi de la companii care au realizat sondaje în acest an pe opțiunule de vot ale românilor la alegerile pentru Cotroceni. Președintele PSD nu ar obține, la primul tur al alegerilor prezidențiale, mai mult de 15%, fiind mult și sub scorul scos de PSD la eventuale alegeri parlamentare. Partidul social-democrat ar scoate undeva la 25%.

Dar aceste rezultate sunt unele bune. Pentru că la începutul anului, conform unui sondaj IMAS, Liviu Dragnea s-ar fi situat abia pe locul cinci, în cazul unor alegeri, cu un scor extrem de slab de 5,3% din voturi.

Klaus Iohannis pare favoritul, cu 34,9% din intențiile votanților, fiind urmat de Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), cu 12,9%, și de Victor Ponta (PRO România), cu 12,7%, asta deși acesta a anunțat că, deocamdată, nu intenționează să candideze, potrivit datelor ultimului studiu realizat de IMAS la comanda Europa FM.

Pe locul patru s-ar clasa  succesorul lui Ponta la șefia Guvernului, Dacian Cioloș, care ar obține 9,2% din voturi. Liviu Dragnea s-ar situa abia pe locul cinci, cu un scor extrem de slab de 5,3% din voturi.

Nu are acordul baronilor să candideze

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, marți seara, la RTV, că Liviu Dragnea a ales să-și anunțe intenția de a candida la prezidențiale în duminica alegerilor europarlamentare, pentru că atunci este audiența maximă, dar că evident că stabilirea candidatului se va face în forurile de partid.

„Lansările se fac atunci când consideri că e o lansare de nivel maxim, care să îți atragă un număr suficient de simpatizanți. Or, în ce seară este audiența maximă mai mare decât în turul acesta al alegerilor? Dacă anunța în fața unui microfon cu patru bolovani în față nu avea aceeași audiență ca atunci când anunți în seara alegerilor, alegeri la care ești și câștigător”, a afirmat Nicolicea.

El a susținut că Liviu Dragnea își va anunța intenția de a candida, urmând ca desemnarea candidatului să fie făcută în forurile statutare ale partidului.

CITIȚI ȘI:

Portretul lui Lucian Netejoru, cel mai iubit magistrat de către Liviu Dragnea

Toate minciunile legate de deschiderea metroului din Drumul Taberei. Ministrul Cuc se pregătește să-l facă vinovat și pe Moș Crăciun

VIDEO Cu vacile pe DN1! Protest extrem al unui fermier împotriva corupției dintr-o primărie prahoveană

Torționar cu 90 de decese, dar fără judecată. La fel ca în Dosarul Mineriadei

Populația era înfometată, dar șefii PCR și familiile lor aveau tratamente de lux în străinătate

UPDATE Decizie finală în dosarul UDMR-istei care a preferat închisoarea în locul muncii

UPDATE Video cu pacienți umiliți la Spitalul Universitar din București. Reacția ministrului

LĂSAȚI UN MESAJ

*