UPDATE Video cu pacienți umiliți la Spitalul Universitar din București. Reacția ministrului

Consiliul de Etică, control la Spitalul Universitar

Video cu pacienți umiliți la Spitalul Universitar. Mai multe angajate ale Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au fost filmate în timp ce se răstesc la pacienţi şi îi umilesc, imaginile fiind făcute publice pe Facebook.

UPDATE. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, la Târgu Mureş, că este revoltătoare situaţia de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde mai multe angajate au fost filmate în timp ce se răstesc la pacienţi şi îi umilesc. ”Dacă nu ai empatie faţă de pacienţi, nu ai ce căuta într-un spital”, spune Pintea, care adaugă că ar merge până la desfacerea contractului de muncă.

”Este revoltător. Reacţia mea a fost foarte clară: nu tolerăm acest comportament în spitale. Conducerea spitalului a convocat pentru mâine comisia de disciplină şi sper că măsurile luate vor fi în concordanţă cu faptele. Eu aş merge până la desfacerea contractului de muncă. Dacă nu ai empatie faţă de pacienţi, nu ai ce căuta într-un spital”, a declarat, joi, la Târgu Mureş, Sorina Pintea, comentând situaţia de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Reprezentanţii unităţii medicale spun că se delimitează clar de atitudinea celor trei infirmiere, precizând că se va întruni Comisia de disciplină şi va analiza cele semnalate, sancţiunile urmând a fi în raport cu gravitatea faptelor.

Precizările reprezentanţilor Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) vin după ce în mediul online au apărut imagini cu câteva angajate ale Unităţii de Primiri-Urgenţe, anunță news.ro.

În înregistrarea video apar mai multe angajate ale spitalului, care se răstesc la pacienţi şi le vorbesc urât, umilindu-i.

„Ne delimităm clar de atitudinea celor trei infirmiere. Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti promovează o relaţie corectă, umană cu pacienţii, nu tolerează în niciun fel agresiunea fizică sau verbală şi se străduieşte să răspundă prin metode paşnice la toate încercările de provocare din partea pacienţilor şi aparţinătorilor acestora”, arată aceştia.

Reprezentanţii SUUB spun că întotdeauna au analizat cu foarte mare atenţie sesizările făcute, iar acolo unde a fost cazul au aplicat măsurile necesare şi au implementat proceduri şi instrucţiuni de lucru pentru a preveni incidente similare.

„Comisia de disciplină a SUUB se va întruni cu celeritate şi va analiza aceste aspecte, iar sancţiunile vor fi în raport cu gravitatea faptelor”, arată sursa citată.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here