sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalBOMBĂ. PSD și PNL sunt condamnate să aibă candidat comun la Primăria...

BOMBĂ. PSD și PNL sunt condamnate să aibă candidat comun la Primăria Bucureștilor. Vezi Decizia BEC

-

Update.

Organizațiile PSD și PNL din București au semnat, miercuri, Acordul privind desființarea Protocolului de constituire a Alianței Electorale PSD-PNL constituită la nivelul Municipiului București.

PSD București a transmis Acordul la Biroul Electoral al Circumscripției Electorale nr. 42 Municipiul Bucrești, joi, la ora 09:54, fiind înregistrat cu numărul 25.

Potrivit Deciziei BEC nr. 55 H din 24 aprilie 2024, PSD și PNL trebuie să aibă candidat comun la funcția de primar general al Bucureștilor și listă comună la alegerile pentru Consiliul General.

Protocolul de constituire a alianței electorale PSD-PNL este încheiat pentru candidaturi comune la Primăria Generală, la cele , 6 Primării de sector, la CGMB și la cele 6 Consilii Locale.

Întrucat nu mai vor sa candideze în comun la PG și CGMB, trebuie să desființeze protocolul existent, INTEGRAL, conform Hotărârea  BEC nr. 55H din 24 aprilie și sa înființeze altul, separat pentru sectoare. Problema e ca desfiintarea era posibila pana cel mai tarziu pe 21 aprilie, conform punctului 67 din calendar.

Cum s-a ajuns la această situație:

1. Alianta a depus protocol de alianta electorala, cu candidaturi comune

2. Acum vor sa mearga separat, insa pentru asta trebuie sa desfiinteze protocolul

3. Protocolul trebuia desfiintat CEL TARZIU duminica, pe 21 aprilie

4. Astfel, sunt condamnati sa mearga pe lista comuna la CGMB, pe actualul protocol, insa fara candidat la primaria Capitalei, pentru ca ei nu au candidat comun

5. Intentia era sa desfiinteze protocolul doar la Capitala, iar el sa ramana la sectoare, pentru ca Daniel Băluța deja si-a depus candidatura la Sectorul 4, pe alianță. Însă, BEC le-a precizat ca nu se poate desfiinta decat integral, ceea ce anuleaza orice candidatura depusa

6. Insa problema e ca, fiind termenul expirat, cererea de desfiintare e tardiva, asa ca nu se poate accepta

Concluzia:

Dacă PSD și PNL vor sa scape de Nicușor dan, ori merg cu gabriela. Firea candidat comun, ori nu isi pun candidat si merg cu Piedone.

Varianta desfiintarii aliantei, urmate de reinfiintarea la sectoare este imposibila, intrucat circumscriptia este Bucuresti, neexistând circumscriptie de sector.

Ultima oră: PSD susține că se poate realiza un nou Protocol până pe 26 aprilie, nu 21 aprilie. Vom reveni

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...