Poluarea din Bucureşti, Brașov și Iași, în analiză la Ministerul Mediului. Ce amendă usturătoare ar putea primi România

România a fost condamnată de Curtea de Justiţie a UE pentru poluarea din Capitală

 Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a convocat, luni, reprezentanţii municipiilor Brașov, Iași și București care au probleme privind calitatea aerului şi se află sub monitorizarea Comisiei Europene. România ar putea primi o amendă între 100.000 şi 400.000 de euro.

”Ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Costel Alexe, a convocat pentru luni, 20 ianuarie, la sediul MMAP, reprezentanţii celor trei municipii care au probleme privind calitatea aerului şi se află sub monitorizarea Comisiei Europene sau chiar în aşteptarea unui verdict de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene”, a anunţat Ministerul Mediului.

Concluziile discuţiilor cu reprezentanţii municipiilor Braşov, Iaşi şi Bucureşti vor fi făcute publice, în jurul orei 15:00, de către ministrul Mediului.

”În ultimii ani, poluarea aerului în Bucureşti a fost din ce în ce mai mare şi mai alarmantă de la an la an. Deşi aveam la Bucureşti un plan de măsuri, el nu este implementat aşa cum ar trebui. Dacă ar fi implementat aşa cum ar trebui, nu mai aveam atât de multe zile cu valori ridicate sau depăşiri în fiecare an. Primăria Capitalei, având în vedere că este astăzi în procedură de contencios cu Comisia Europeană şi din păcate nu a reuşit ani la rând să convingă Comisia că situaţia se îmbunătăţeşte, suntem astăzi în situaţia în care doar aşteptăm verdictul. Nici măcar nu am mai dat voie României să se apere în faţa Comisiei Europene, aşteptăm din moment în moment verdictul, care va însemna pentru România o amendă de între 100.000 şi 400.000 de euro până vom reuşi să ajungem să avem zile fără depăşiri”, preciza ministrul Mediului, citat la Agerpres.

Cât de poluat este aerul din Bucureşti

Primăria București: Capitala, unul din cele mai poluate orașe din România și din Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here