Cât de poluat este aerul din Bucureşti

sursa: Google
Cat de poluat este Bucurestiul

Limitele nivelului de poluare din Capitală au fost depășite pentru acest an, arată cifrele oficiale comunicate prin sistemul de Monitorizare a Calității Aerului, scrie Mediafax.

Două dintre stațiile de monitorizare a calității aerului din Capitală, amplasate în centrul orașului, B3 și B6, respectiv de pe bulevardul Mihai Bravu și de pe Calea Victoriei, funcționează cu întreruperi. Chiar și așa, cu zeci de zile lipsă, valorile au fost depășite pentru acest an, cel puțin în ceea ce privește poluarea cu praf (particule în suspensie – PM10)

„Cele doua statii din centrul orasului care monitorizeaza doar poluarea din trafic, B6 si B3, adica la Cercul Militar si pe bulevardul Mihai Bravu, sunt cele mai importante, fiind cele mai centrale, mai ales B6, dar au foarte multe intreruperi. Cel putin la PM10, pulberi in suspensie (praf), si la dioxid de azot lipsesc date. Pentru praf ai voie la 35 de depasiri pe an, adica 35 de zile in care se depasesc valorile limita, respectiv media de peste 50 ug/m3 (50 de micrograme pe metru cub) pe o zi. Ca atare, daca ai 35 de astfel de zile cu depasiri se considera ca ai o problema cu praful. Ei bine, la B3 s-au atins deja 39 de zile si la B6 sunt 25 de depasiri, dar au avut peste 50 de zile de intrerupere, si e curios ce s-a intamplat in acele zile pentru care nu exista date”, a declarat, pentru Mediafax, Alin Tanase, coordonator de campanii la Greenpeace Romania.

Potrivit lui Alin Tanase, in ceea ce priveste poluarea cu dioxid de azot, valorile anuale au fost depasite si la B3 si la B6, in anii trecuti (inclusiv 2018), si este de parere ca si pentru acest an se vor depasi normele admise.

Principalele surse de poluare cu particule in suspensie in orase sunt activitatea industriala, sistemul de incalzire a populatiei sau centralele termoelectrice. Traficul rutier contribuie la poluarea cu pulberi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here