Ultimatum pentru Primăria Capitalei până luni, 6 februarie. Nicușor Dan și Adrian Bold, în corzi în scandalul Zonelor Construite Protejate

Nicușor Dan

Primarul Nicușor Dan a primit ultimatum de la Prefectul Capitalei să demonstreze că Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) pentru Zonele Construite Protejate (ZCP) au fost aprobate și există legal. PUZ-urile ar putea fi suspendate chiar de săptămâna viitoare, când prefectul va putea cere în instanță anularea acestora.

Articol realizat de Cătălin Antohe și Sorin Ghica

Ziarul Cetățeanul va publica dovezile că aceste PUZ-uri nu există legal, lucru pe care arhitectul șef Adrian Bold îl știe foarte bine. Tot el era arhitect șef și în anul 2000, atunci când a avut loc mascarada aprobării așa-ziselor zone construite protejate în Consiliul General al Municipiului București.

Nicușor Dan ar putea fi cercetat pentru fals și uz de fals intelectual. Somat să aducă în instanță copii „conform cu originalul” ale documentelor care au stat la baza votării, în 2000, a hotărârii privind PUZ-urile Zonelor Construite Protejate, Nicușor Dan a inventat o ștampilă ca să ascundă judecătorilor că nu deține documentele legale.

CITEȘTE ȘI: Incredibile falsuri folosite în instanță de primăria lui Nicușor Dan. DOCUMENTE

Prefectul cere restabilirea legalității

Surse din Primăria Capitalei, ne-au informat că prefectul Toni Greblă i-a dat termen lui Nicușor Dan doar până luni să îi comunice copii „conform cu originalul” de pe toate actele care au stat la baza adoptării planurilor urbanistice pentru zonele construite protejate. „Prefectul i-a solicitat tot primarului – avize de specialitate de la ministere, referate de specialitate, studii de fundamentare, avize ale comisiilor de specialitate. Iar primarul dă din colț în colț, majoritatea nu există”, ne-au spus sursele.   

Nicușor Dan, Înalta Curte amână pronunțarea în dosarul lui Toni Grebla
Prefectul Toni Greblă, ultimatum pentru primarul general

Golănie în instanță: Ștampilă „conform cu dosarul administrativ”

În instanțele de judecată, un ONG a făcut deja cerere de înscriere în fals pentru documentele depuse de Primăria Capitalei. Judecătorii i-au cerut primarului să depună documentele „conform cu originalul”, dar Nicușor Dan a recurs la o golănie: a depus documente, dar nu cum este legal, cu ștampila „conform cu originalul”, ci a inventat o altă ștampilă, care nu a existat niciodată într-o instituție publică. El a ștampilat toate actele cu „conform cu dosarul administrativ”.

Nicușor Dan
Nicușor Dan a vrut să-i duca de nas pe judecători cu ștampila „conform cu dosarul administrativ”, pe care a semnat!

Așa arată un document în copie, „conform cu originalul”:

CITEȘTE ȘI: Legătura dintre Nicușor Dan și Miliția Spirituală, ONG-ul desființat de Justiție

Specialist în drept: „Nu există document aproape original”

Specialiștii în dreptul administrativ au luat foc. „Acest tip de ștampilă nu există în nicio instituție publică. Există doar ștampila Conform cu originalul”. De ce? Pentru că nimeni nu vrea ceva conform cu copia. „Conform cu originalul” înseamnă cu documentul în copie pe care îl depui are același sentiment de siguranță ca și originalul. Cei de la primăria au fost puși în situația, fiind înscriși în fals, să prezinte originalele documentelor în copie depuse în instanțe. Neavând originalele, au găsit acest subterfugiu care, de fapt îi incriminează, o ștampilă „Conform cu dosarul administrativ”. Nu numai că dosarul administrativ este plin de copii, dar ștampila asta nu dovedește că există vreun original. Arhitectul șef a depus în instanță o adresă în care a arătat că are documente care au „elemente de originalitate”. Deci, nu originale, cu elemente de originalitate. E ca și cum ai spune mai mort sau mai puțin mort. Orice act este ori original, ori copie. Nu există aproape original. Un document nu se coafează”, ne-a explicat avocatul Radu Dinulescu, președintele Asociației Art Metropolis.

Dinulescu susține că se ajunge astfel la acoperirea unei ilegalități din trecut cu o infracțiune actuală. „Dacă falsurile ar fi fost făcute în anul 2000, nimeni acum nu ar fi avut interesul să le acopere. Dar falsurile au fost făcute acum, când au avut nevoie de ele. Vorbim de fals intelectual și uz de fals, ceea ce însemnă că documentul falsificat provine de la emitent, are ștampila emitentului, dar ceea ce scrie în el nu dovedește realitatea faptică și juridică”, spune Dinulescu. 

CITEȘTE ȘI: Secretul milioanelor pierdute de Primăria Capitalei pentru că pe Nicușor Dan îl doare la pălărie de sentințele instanțelor

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.