Secretul milioanelor pierdute de Primăria Capitalei pentru că pe Nicușor Dan îl doare la pălărie de sentințele instanțelor

Foto: romaniatv.net
Foto: romaniatv.net

Subordonații primarului general Nicușor Dan de la Serviciul Comunicare cu Presa fac pe Dracu-n patru ca să țină sub preș pagubele produse Municipiului București de șeful lor prin faptul că nu își pune prețioasa semnătură pe Dispoziții impuse de instanțele de judecată prin sentințe definitive.

La solicitarea CETĂȚEANUL, formulată în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, de a ne comunica „numărul sentințelor definitive privind obligarea Municipiului București prin Primarul General la plata de penalități de întârziere pentru nepunerea în aplicare a sentințelor definitive de emitere a Dispoziției Primarului General al Municipiului București emise în temeiul Legii 10/2001, la data de 25 noiembrie 2022”, dar mai ales de ni se transmite „care este valoarea totală a penalităților pe zi din aceste sentințe”, la aceeași dată, funcționarii de la Serviciul Comunicare cu Presa ne-au trimis la plimbare.

Citește și Nepăsarea primarului Nicușor Dan – Drame umane și milioane de euro penalități

Deși alte informații pe care le-am cerut, dar care nu se referă la banii ce trebuie plătiți din bugetul PMB din cauză că primarul general nu-și face treaba,  ne-au fost furnizate de Serviciul Comunicare cu Presa, răspunsul la partea cu „penalitățile”, la care ne-am referit mai sus, încalcă clar Legea 544 din 2001.

Cum nu credem că Serviciul Comunicare cu Presa este certat cu Serviciul instanțe civile și contencios administrativ și Direcțiile Generală Economică și Financiar Contabilitate, cărora trebuia să le solicite informațiile publice pe care le-am solicitat, răspunsul următor nu poate fi interpretat decât ca o ascundere premeditată de ochii bucureștenilor a banilor din taxele lor ce trebuie plătiți ca „penalități”.

Probabil este greu să „scapi” că „penalitățile” sunt de cel puțin 15 milioane de euro (spun sursele noastre), scoși din buzunarele bucureștenilor pentru capriciile și nepăsarea actualului primar general.

„Vă îndrumăm spre Regulamentul de organizare și funcționare”

Ca „să nu avem vorbe la proces”, cum zice românul, redăm integral partea non-răspunsului Serviciului Comunicare cu Presa:

„Referitor la solicitarea privind numărul sentințelor definitive privind obligarea Municipiului București prin Primarul General la plata de penalități de întârziere pentru nepunerea în aplicare a sentințelor definitive de emitere a Dispoziției Primarului General al Municipiului București emise în temeiul Legii nr. 10/2001, la data de 25 noiembrie 2022 și la solicitarea care este valoarea totală a penalităților pe zi din aceste sentințe, la data de 25 noiembrie 2022”, vă îndrumăm spre Regulamentul de organizare și funcționare al aparatului de specialitate al Primarului General, aprobat prin H.C.G.M.B nr. 52/2020, cu modificările și completările ulterioare, potrivit căruia:

– 17.3. Serviciul instanțe civile și contencios administrativ are ca atribuții (art. 146), printre altele: (3) ține evidența cauzelor aflate pe rolul instanțelor judecătorești (cauzele aflate pe rolul instanțelor judecătorești includ cauzele civile privind încuviințarea executărilor silite împotriva Municipiului București în baza unui titlu executoriu); (9) îndeplinește formalitățile de plată (ordonanțare, angajament, propunere de plată) pentru titlurile executorii pronunțate de instanțele civile și de contencios administrativ care stabilesc în sarcina instituției o astfel de obligație.

Direcția Generală Economică – 6.1. Direcția Financiar Contabilitate – 6.1.1. Serviciul Financiar – 6.1.1.1. compartimentul Financiar Cheltuieli Curente are ca atribuții (art.42), printre altele: (13) efectuează plata despăgubirilor, a altor daune stabilite în sarcina Municipiului București, pe baza hotărârilor judecătorești rămase definitive și irevocabile, pe baza documentațiilor de plată transmise de direcțiile de specialitate inițiatoare numai după ce sumele din angajamente, propuneri și ordonanțări au fost avizate/alocate/repartizate și distribuite de către ordonatorul principal de credite în funcție de disponibilitățile bănești”.

La bunul plac al Serviciului Comunicare cu Presa

De fapt, Serviciul Comunicare cu Presa face pe prostul, sau vrea, cam neprofesionist, să ne prostească, ceea ce nu i-a ieșit.

CETĂȚEANUL a adresat solicitarea către „Primăria Municipiului București / În atenția domnului Primar General Nicușor Dan”, căruia i se subordonează toate Direcțiile, Serviciile și Compartimentele, iar Serviciul Comunicare cu Presa are în fișa postului doar să strângă toate datele cerute de la acestea și să ni le comunice, cum îl obligă legea 544, nu cea a bunului plac!

Nu pe noi trebuia să ne „îndrume” Serviciul Comunicare cu Presa la „Regulamentul de organizare și funcționare al aparatului de specialitate al Primarului General”! Funcționarii lui sunt plătiți să-l cunoască, să-l respecte și să fie în slujba bucureștenilor.

1.323 din 36.534

Cu toată vigilența amploiaților de la „Presă” ai lui Nicușor Dan, o informație care confirmă că e jale cu penalitățile tot le-a scăpat:

„La nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti a fost emis, în temeiul Legii nr. 10/2001, în perioada 1 noiembrie 2020-25 noiembrie 2022  un număr de 1323 Dispoziții de Primar General al Municipiului București”.

Deci, țineți-vă bine, doar 1.323 în condițiile în care „pentru aproximativ 36534 dosare administrative nu au fost emise Dispoziții de Primar General în temeiul Legii nr. 10/2001 ( dintre acestea, un număr de 21.371 sunt dosare administrative constituite în temeiul Legii nr. 10/2001 și un număr de 15.163 sunt dosare administrative transmise de Primăriile Sectoarelor 1, 2, 3, 4, 5 şi 6 în temeiul art. 43 din Legea nr. 165/2013)”.

Cum ni s-au refuzat datele oficiale, estimările noastre arată că „penalitățile” sunt de cel puțin 15 milioane de euro, scoși din buzunarele bucureștenilor pentru capriciile și nepăsarea actualului primar general.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.