Şeful Vămii Iaşi, săltat pentru luare de mită! Şpagă pentru intrarea în ţară cu marfă contrafăcută

Şeful Biroului Vamal de Frontieră Iaşi, doi funcţionari din instituţie şi administratorul unei firme au fost reţinuţi în dosarul instrumentat de DNA. Dănuţ Bolohan este acuzat de luate de mită în fiormă continuată.

CITEŞTE ŞI: Un bărbat cu permis de conducere eliberat de ”Imperiul German”, reținut în Vama Galați

Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au efectuat sute de percheziții legate de fapte de corupție la regimul vamal. Aceste percheziții vin în contextul în care România este evaluată pe acest domeniu pentru aderarea la spațiul Schengen.

Ce spun procurorii

„La data de 23 noiembrie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, infracțiuni la regimul vamal (cu un prejudiciu estimat la acest moment de aproximativ 58 de milioane de lei) și evaziune fiscală, comise în perioada ianuarie 2022 – prezent. În cursul zilei de 23 noiembrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 162 de locații (o instituție publică), restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale situate în județele Iași, Suceava, Botoșani, Ilfov, Ialomița, Arad, Sibiu și municipiul București.

În cauză, se beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Poliției Române (Direcția de Investigare a Criminalității Economice și structurile teritoriale aflate în coordonare, Direcția Operațiuni Speciale, Unitatea Centrală de Analiză a Informației), Autoritatea Vamală Română, Direcția Generală Antifraudă Fiscală, precum și lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei București și Brigada Mobilă de Jandarmi Bacău.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”, informează DNA.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here