Se măreşte din nou salariul minim! Anunţul ministrului de Finanţe

Adrian Câciu a anunțat majorarea salariului minim începând cu 1 ianuarie 2024.

CITEŞTE ŞI: Ciolacu: Nu-mi doresc să fiu prim-ministrul unui guvern tras în căciulă

„Salariul minim va crește, cu siguranță, din nou!”. Aceasta este declarația ministrului de Finanțe. PSD lucrează la programul de guvernare cu care va veni Marcel Ciolacu atunci când va prelua funcția de premier.

Printre măsurile vehiculate se află eliminarea TVA pentru alimentele de bază și impozite mai mari pentru companii.

„Ceea ce noi ne dorim este să creștem aceste deziderate. Să creștem veniturile oamenilor! Am spus că anul 2023 este un an de recuperare, astfel încât toată lumea să ajungă să nu mai aibă o lipsă de venituri din cauza inflației”, a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

De la 1 ianuarie 2024

„Salariul minim pe economie (n.red.) cu siguranță va crește de la 1 ianuarie 2024. Ceea ce vrem noi să găsim este parteneriatul cu mediul de afaceri astfel încât acest salariu minim să crească amplu, cel puțin cum a crescut de la 1 ianuarie 2023. Pe brut aproape 500 de lei, pe net mai mult de 300 de lei”, a mai spus Câciu.

Întrebat dacă 4.000 de lei reprezintă o variantă pentru salariul minim, ministrul a spus că „o să vedem cum rezultă și din dialog, și din analizele pe care le facem, și din ceea ce înseamnă, de fapt, dezbaterea din coaliție”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here