Câciu, despre o nouă compensare a preţurilor carburanţilor

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a declarat că în prezent nu se impune o nouă intervenție a Guvernului în ceea ce privește prețurile la carburanți. Totuși, varianta nu este exclusă în funcție de evoluția pieței.

CITEŞTE ŞI: Câciu despre compania OMV care sfidează statul român şi refuză să plătească taxe

„Acest guvern va interveni dacă lucrurile intră într-o zonă mult prea volatilă…. acum lucrurile nu sunt în acea zonă”, a spus ministrul de Finanțe. Adrian Câciu a mai spus că decizia poate fi luată în funcție de mai mulți factori.

„N-aș vrea să setăm un plafon, trebuie să vedem costul total pe care îl are o gospodărie sau o companie… trebuie să te uiți pe totalul costurilor”, a explicat Adrian Câciu.

Nu vrea să creeze aşteptări

Ministrul de Finanțe a adăugat că nu vrea să creeze o așteptare falsă în rândul cetățenilor. Intervenția, dacă va fi necesară, poate fi mai rapidă în funcție de evoluția de pe piața combustibililor, a spus ministrul.

„Trebuie să ne uităm și pe piața petrolului și pe piața combustibililor… se vor găsi soluții”, a precizat ministrul de Finanțe.

În a doua jumătate a anului trecut, Guvernul a compensat cu 50 de bani litrul de carburant. Măsura a fost valabilă până în luna decembrie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.