Preotul agresor care dă vina pe ispită a intrat în gura sociologior: Un prădător!

Sociologul Gelu Duminică îl atacă dur pe preotul Visarion Alexa, care este pus sub acuzare pentru hărțuirea sexuală a unei enoroașe pe care chiar el a recunoscut că a atins-o în mod indecent în biserică.

CITEŞTE ŞI: Preotul Visarion Alexa acuzat de hărţuire sexuală a fugit de presă

„Fix așa arată o agresiune sexuală: un om care nu înțelege că „nu” înseamnă „nu” și care abuzează de statutul său. Iar scuza cum că „m-am lăsat ispitit” e doar o balivernă penibilă care aruncă „vina ispitei” asupra celuilalt (eu sunt ispitit însă ispita – adică diavolul – a fost altcineva). Nimic despre liberul arbitru, despre Porunca 7 (să nu preacurvești) sau despre păcatul râvnirii femeii altuia (Porunca 10). Nimic despre respect, despre morală și principii.

Acest tip de comportament nu este un accident, ci un mod de operare: câștig încrederea unor oameni vulnerabili emoțional și pe urmă atac. Ca orice prădător!

Stenogramele

„Să nu cazi în ispita de a te răzbuna” ne demonstrează, dacă mai aveam nevoie, că agresorul știa că a agresat.

Faptul că avem stenograme ne arată că agresorul a fost înregistrat și că există mărturii. Poate și de aceea, agresorul a recunoscut imediat fapta și BOR a reacționat în aceeași zi. Pentru că dovezile sunt zdrobitoare.

Sper doar ca enoriașii care-și apără preotul să înțeleagă că nu e niciun scenariu la mijloc și că duhovnicul lor este un agresor sexual. Si că trebuie izolat și pedepsit. Ca orice om care agresează un alt om”, scrie Duminică pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here