Medicul Mircea Beuran de la Spitalul Floreasca va fi demis din funcție

Mircea Beuran
Dr. Mircea Beuran

Mircea Beuran, șeful secției chirurgie de la Spitalul Floreasca, va fi demis din funcție în perioada următoare. Este decizia Ministerului Sănătății, care a decis încetarea contractului de administrare din calitatea de șef al Secției Clinice de Chirurgie 3.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a dat mai multe amenzi administrative, în valoare totală de 30.000 de lei, 20.000 pentru spital și 10.000 pentru medici și asistente.

Mircea Beuran va putea profesa în continuare. Medicul a precizat de mai multe ori că el nu se afla în sala de operație atunci când a izbucnit incendiul, fiind chemat să ajute echipa medicală.

Concluziile autopsiei în cazul femeii de 68 de ani care a ars pe masa de operatie de la Floreasca vor fi gata în două, trei luni, iar arsurile de pe corpul acesteia nu au semne de infecții, a precizat medicul primar din cadrul INML, Adriana Francisc, săptămâna trecută. Femeia a murit pe 29 decembrie 2019 și a fost operată deoarece suferea de cancer pancreatic.

Incidentul din sala de operație de la Spitalul Floreasca a avut loc la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, dar a ajuns în atenția publică mai târziu, spre finalul anului, fiind bănuieli în privința mușamalizării acestui caz.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan a precizat ulterior că incendiul s-a produs după ce bisturiul electric a fost folosit cu un biocid, deși instrucțiunile aparatului interzic această combinație. În plus, potrivit informațiilor obținute de Digi24, biocidul ar fi fost un dezinfectant pentru mâini, folosit pentru că pacienta era alergică la iod.

Între timp, Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a suspendat procesul de acreditare al Spitalului Floreasca, pentru că incidentul nu a fost raportat de conducerea unității medicale.

Trei anchete au loc în acest caz: una demarată de conducerea spitalului, una a Ministerului Sănătății și alta începută de Poliția Capitalei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here