HALUCINANT. Un fermier a oprit cursul unui râu pentru a avea apă pentru irigaţii

Un fermier din Vulcan, judeţul Braşov, a fost sancţionat de autorităţi, după ce a construit un baraj şi a oprit cursul râului Bârsa, arată Bună Ziua Brașov. Bărbatul spune că seceta l-a determinat să improvizeze barajul din balastru cu care a făcut ca apa să nu mai ajungă în aval.

CITEŞTE ŞI: Daea l-a convins pe Ciucă: Lupta cu seceta!

Potrivit sursei citate, fermierul a declarat că ştia că este ilegal ce a făcut, dar susţine că voia să-şi salveze recolta. „Păi ce să fac, doamnă, să se usuce cultura? Ştiu (că este ilegal să opreşti un curs de apă, n.r.), doamnă, dar oricum vine foarte puţin!”, a declarat Ştefan Munteanu, fermierul în cauză. Întrebat ce fac vecinii, bărbatul nu a avut răspuns: „Ştiu doamnă, ce să fac? Spuneţi-mi dumneavoastră!”.

Lucrări de barare

„S-a constatat la faţa locului că o societate de pe raza comunei Vulcan a realizat, în albia pârâului Bârsa, lucrări de barare a cursului de apă din materiale locale şi anume un baraj din balast, cu un încărcător frontal, iar, din acumularea rezultată, cu o motopompă, se realizau lucrări de irigaţii pe un teren pe care dumnealui îl are în administrare de la proprietarii de pe raza comunei”, a declarat Mihai Uţă, director SGA Braşov.

Pentru că legea interzice blocarea cursurilor de apă, firma va suporta consecinţele. „Pentru lucrările realizate fără acte de reglementare, societatea va fi sancţionată contravenţional, iar în urma controlului la teren, lucrările au fost dezafectate şi se asigură secţiunea de curgere liberă apei în albia minoră a pârâului”, a mai precizat Mihai Uţă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here