Daea l-a convins pe Ciucă: Lupta cu seceta!

Petre Daea FOTO: gov.ro
Petre Daea FOTO: gov.ro

Seceta din ultima perioadă îi determină pe guvernanți să ia măsuri speciale. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că săptămâna viitare va fi înfiinţată o structură specială care se va ocupa de tot ceea ce înseamnă efectele şi impactul în agricultură a schimbărilor climatice.

„Cea de-a doua ordonanță de urgență este elaborată la nivelul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Este o ordonanță foarte importantă care asigură o finanțare de un miliard de euro, 500 de milioane fiind destinate autorităților locale pentru eficiență energetică și producția de energie verde, pentru consumul propriu. În felul acesta autoritățile locale vor putea să investească acești bani în eficientizarea termică, iluminat și încălzire. Discutăm despre măsuri care vor fi destinate pentru școli, pentru spitale, pentru iluminat public, pentru locuințe, iar alte 500 de milioane vor fi destinate IMM-urilor. Banii pot fi folosiți pentru eficientizarea energetică a halelor de producție. Și, desigur, producerea de energie verde pentru consum propriu.

Producerea de materii prime

Cea de-a treia ordonanță de urgență, în valoare de 450 de milioane de euro. 150 de milioane sunt bani destinați pentru granturi în vederea dezvoltării capacității de producție pentru producerea de materii prime folosite în dezvoltarea infrastructurii, alte 150 de milioane de euro sunt destinate pentru dezvoltarea capacităților în industria alimentară, 100 de milioane de euro tot din această ordonanță sunt bani prin care acoperim cheltuielile care au fost făcute de la bugetul de stat în sprijinul refugiaților din Ucraina și 50 de milioane de euro sunt bani destinați unui proiect pilot care va veni să sprijine, să acopere din cheltuielile care se fac cu nou născuții”, a explicat premierul Nicolae Ciucă înaintea ședinței de Guvern.

CITEŞTE ŞI: Petre Daea declară război mâncărurilor cu gândaci: Haideți să ne ducem la mămăliga noastră!


Un nou comitet interministerial

„Am avut o discuție cu domnul ministru Daea, miercuri, în ședința de Guvern și, după ce am analizat, am luat decizia împreună cu domnul ministru ca începând de săptămâna următoare să înființăm un comitet interministerial care se va ocupa de tot ceea ce înseamnă efectele și impactul în agricultură a schimbărilor climatice și efectele pe care le produce seceta.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.