HALUCINANT. Ministrul Justiţiei a trunchiat mesajul românului condamnat în China ca să pară de bine! Balo acuză: Nu m-a ajutat cu nimic!

Profesorul de istorie Marius Balo, condamnat în China la 8 ani şi eliberat acum 3 săptămâni, s-a supărat pe ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. Demnitarul este acuzat că i-a trunchiat un mesaj.

Balo se află acum în Shanghai şi nu se poate întoarce în România din cauza lockdownului total cauzat de pandemia Covid 19.

După ce a fost eliberat, profesorul român a simțit că trebuie să mulțumească tuturor celor care l-au ajutat. A avut însă parte și de o mare degamăgire.

CITEŞTE ŞI: Profesorul român condamnat în China a fost eliberat! Mesaj pentru ministrul Justiţiei înainte de revenirea în ţară

„Am considerat că este de datoria mea, în aceste trei săptămâni de când am fost eliberat, să încerc să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat pentru mine, într-un fel sau altul, în toți acești ani. Mi-am configurat așadar imediat o căsuță de mail și am început să trimit mesaje familiei, prietenilor, la diferite organizații, presei, chiar și un mesaj, vineri, Dlui Ministru al Justiției Cătălin Predoiu.

Am rămas însă surprins să constat că imediat, în răstimp de câteva zeci de minute, Domnia Sa a decupat grațios, cu precizie de bisturiu, mesajul pe care i-l trimisesem personal – așa încât să rămână, doar primele doua fraze și ultima, iar apoi l-a trimis presei de pretutindeni.

Mesaj trunchiat

Motivul pentru care a făcut acest lucru nu îl cunosc. M-aș fi bucurat însă, dacă tot a decis să faca acest lucru fără consimțământul meu, să fi publicat mesajul integral… pentru că a fost într-adevăr un mesaj special, trimis cuiva care ar fi putut să facă ceva pentru mine, dar nu a facut-o, trimis cuiva înaintea căruia în genunchi m-am așezat să ii cer să aibă milă de mine și să mă scoată de acolo, un mesaj scris cu sufletul, din inimă către inimă. Truncheat însa în acest mod cinic, nu spune nimic.. sau mai rău, spune denaturat”, a mai scris Marius Balo.

Ministerul Justiţiei o dă acum la-ntors şi spune că nu a publicat fragmente din scrisoare, dar îşi aminteşte că de fapt, Ministerul de Externe a ţinut corespondenţa cu autorităţile din China.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here