Experţii europeni fac verificări în aeroport şi la frontiere!

sursa: Pixibay

O echipă de experţi europeni, va evalua activitatea serviciilor veterinare, coordonate de ANSVSA, din punctele de frontieră de la Stamora Moraviţa şi de la Aeroportul Henri Coandă.

CITEŞTE ŞI: Ce şanse are România să adere la Schengen! Anunţul lui Iohannis

Echipa de inspectori este așteptată în România duminică, 9 septembrie, iar evaluarea se va desfășura până pe 12 octombrie.

ANSVSA se numără printre instituţiile ce urmează să fie evaluate pentru modul în care implementează noile reglementări din acquis-ul Schengen. Ministrul de Interne, Lucian Bode, are emoții î legătură cu vizita de evaluare a experților europeni, în vreme ce președintele Klaus Iohannis se declară de acord.

Verificări pentru Schengen

Reprezentanții Autorității Naţionale Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că o echipă de experți europeni va evalua modul în care instituția implementează acquis-ul Schengen. Aceștia vor inspecta activitatea serviciilor veterinare din punctele de trecere a frontierei Stamora Moraviţa şi Aeroportul Henri Coandă.

Vizita are loc în contextul deciziei pe care reprezentanții statelor Uniunii Europene o vor lua, în luna decembrie, cu privire la acceptarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen.

„În perioada 9-12 octombrie 2022, o echipă de experţi ai statelor membre sub coordonarea Comisiei Europene vor face vor face o vizită în judeţul Timiş şi în municipiul Bucureşti. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor face parte din instituţiile care vor fi evaluate pentru modul în care implementează noile piese din acquis-ul Schengen”, a transmis ANSVSA.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here