Polițistul acuzat că a furat 15 kilograme de aur, angajat la paza frontierelor UE

Frontex

Poliția Constanța pune batista pe țambal în dosarul șmenul aurului de la casele de amanet. IPJ Constanța păstrează tăcerea în privința polițiștilor implicați în acest caz revoltător.

Mai mulți polițiști sunt acuzați că au înlocuit cu tinichele nu mai puțin de 15 kilograme de bijuterii din aur, reținute de la mai multe case de amenet din Constanța. Deși furtul aurului a fost descoperit încă din 2008, abia acum procurorii i-au tras la răspundere pe polițiștii implicați.

În acest timp, unul dintre polițiștii implicați, comisarul șef Marius Paul Constantinescu este relaxat. A ieșit din Poliție și s-a reangajat pe un post călduț la FRONTEX, structura de poliție de frontieră a Uniunii Europene.

Un alt polițist cercetat în același caz, Iulian Grigore, a fost detașat tocmai la DNA, ca ofițer de poliție judiciară, adică Parchetul care a instrumentat dosarul șmenului aurului. Alți polițiști cărora le-a trecut aurul prin mâini, dar împotriva cărora nu au fost formulate acuzații, au ajuns chiar judecători.

IPJ Constanța apără cu dinții imaginea polițiștilor acuzați

Am cerut IPJ Constanța să ne comunice dacă a luat vreo măsură împotriva polițistului Iulian Grigore, rămas în sistem, cercetat în continuare în acest caz scandalos. Șefii ofițerului au păstrat tăcerea, invocând, culmea, protecția datelor personale.

„Urmare a solicitării dumneavoastră, formulată în baza Legii nr. 544/2001, înregistrată în evidențele Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, vă comunicăm faptul că informațiile solicitate sunt exceptate de la liberul acces al cetățenilor, conform art. 12, alin. 1, lit. d), e) şi f) din Legea 544/2001.

Vă asigurăm, în continuare de întreaga noastră disponibilitate, receptivitate şi obiectivitate în rezolvarea problemelor cu care vă confruntați, numai în măsura în care acestea intră în competenţa noastră de soluționare”, este răspunsul în bătaie de joc al IPJ Constanța.

Au cerut puncte de vedere și de la DNA Constanța, și de la FRONTEX, dar deocamdată nu am primit niciun răspuns.

Citiți AICI ancheta ziarului Cetățeanul despre șmenul secolului la Poliția Constanța.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here