Ce se întâmplă în prima zi după Moartea Reginei Elisabeta

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii FOTO: Wikimedia Commons
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii FOTO: Wikimedia Commons

Regele Charles al III-lea şi Camilla, acum regina consoartă, au rămas joi seară la Balmoral, dar vor călători vineri la Londra, unde noul rege va avea o audienţă cu noul premier, Liz Truss.

CITEŞTE ŞI: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit

Confirmarea planurilor de înmormântare – Charles urmează să se întâlnească cu Earl Marshal (ducele de Norfolk), care se ocupă de înmormântarea Reginei, pentru a aproba programul pentru zilele următoare.

Doliu naţional – Guvernul va confirma durata doliului naţional, care este probabil să fie de aproximativ 12 zile, de acum până a doua zi după înmormântarea Reginei. De asemenea, miniştrii vor anunţa că ziua înmormântării va fi zi liberă legală.

Doliu de la curte – Charles va decide durata doliului regal pentru membrii familiei regale. Se preconizează că va dura o lună.

Drapelele Union Jack-urile din clădirile regale vor fi arborate în bernă.

Clopotele vor bătea în toată Anglia

Clopotele vor bate la Westminster Abbey, la Catedrala Sf. Paul şi la Castelul Windsor. Bisericile sunt îndemnate să bată clopotele în toată Anglia la prânz.

Vor fi trase 96 de focuri de armă- pentru fiecare an al vieţii Reginei -în Hyde Park şi în alte locuri.

Discursul televizat al lui Charles – Regele va avea o alocţiune televizată către naţiune, pe care urmează să o preînregistreze, la începutul serii. El va aduce un omagiu Reginei şi îşi va reafirma datoria faţă de serviciul său ca nou suveran.

Slujba la Catedrala Sf. Paul – Prim-ministrul şi alţi demnitari sunt aşteptaţi să participe la o slujbă publică de comemorare la St Paul’s din centrul Londrei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.