Când ar prelua Ciolacu mandatul de premier

Liderii PSD consideră că rocada guvernamentală se va realiza „până la finalul sesiunii parlamentare” care nu poate depăși finalul lunii iunie, au declarat vineri surse din partid.

CITEŞTE ŞI: Ciolacu, despre amânarea rotativei

Negocierile sunt momentan blocate, pentru că PSD, PNL și UDMR nu se înțeleg și s-a revenit la respectarea protocolului, cu mențiunea că viitorul Guvern va avea 18 ministere.

„Nu ne-am înțeles, deci respectăm protocolul. Asta nu înseamnă că nu vom relua negocierile la rocadă”, susțin surse din PSD. „Se merge pe protocol în momentul de față, nu avem ce să negociem acum”, au adăugat sursele citate.

UDMR rămâne la guvernare

PSD mai consideră că UDMR trebuie păstrat la guvernare pentru că deși PSD și PNL au singure majoritate în Parlament, este totuși „riscant” fără voturile formațiunii maghiare ținând cont că vine an electoral.

Premierul Nicolae Ciucă ar fi trebuit să demisioneze vineri din funcţie pentru realizarea rocadei guvernamentale. Coaliţia de guvernare a convenit însă ca acesta să nu-şi depună mandatul până la soluţionarea grevei profesorilor.

Viitorul premier urmează să fie desemnat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.