USR face Congres împotriva PSD şi PNL

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, anunţă că pe 17 iunie va avea loc un congres al partidului în cadrul căruia vor fi luate decizii, inclusiv pentru a construi o alternativă în jurul USR pentru alegerile de anul viitor.

„Avem pe 17 iunie un congres mare. Suntem într-un punct greu pentru România. Şi congresul nostru este despre a pregăti, împreună cu toţi colegii noştri din partid, din toate judeţele, cu delegaţi, anul electoral 2024. Vom avea şi dezbateri, vom lua şi decizii, ca să ne punem în cea mai bună poziţie pentru a construi această alternativă în jurul USR pentru anul viitor”, a spus Drulă, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul partidului.

Tot joi, USR a lansat „Cartea neagră a guvernării PSD-PNL”, în care sunt semnalate „cele mai mari scumpiri” din ultimii 20 de ani, o „explozie” a ratelor la credite, faptul că datoria României a depăşit în luna mai pragul de 50% din PIB, dar şi că numărul de angajaţi din sistemul public a atins în noiembrie 2022 „un maxim istoric al ultimilor 12 ani”, ajungând la 1.280.003 persoane.

Drulă a susţinut că măsurile necesare pentru redresarea situaţiei economice a ţării sunt incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pe care l-a numit „cel mai bun proiect de ţară” pe care l-a avut România de la intrarea în UE. Printre aceste măsuri se numără: eliminarea pensiilor speciale, aşezarea „pe baze sustenabile” a finanţelor publice, tăierea cheltuielilor.

Irosirea banilor

Potrivit acestuia, irosirea banilor în statul român se produce fie prin plătirea unor angajaţi „mult peste ceea ce livrează”, fie prin achiziţii publice, în care „bugetele se drenează către firme de partid”.

„Am văzut acum o schemă de ajutor de stat cu SRL-uri care au cifre de afaceri de 5.000 de lei şi care vor primi milioane de euro ajutor de stat. Asta se repetă la o scară enormă. Sunt miliarde în total care sunt furate din bugetul statului în felul acesta”, a spus Drulă.

Potrivit liderului USR, actuala guvernare „lucrează strict pentru o clientelă politică şi reprezintă interesele acesteia”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.