Austria e în carantină! Cum îi afectează pe românii care trăiesc în această țară

FOTO: jarmoluk/Pixabay.com
FOTO: jarmoluk/Pixabay.com

Austria intră într-un lockdown de trei săptămâni. Măsura a fost luată de guvern pentru a limita răspândirea coronavirusului în contextul creșterii masive a numărului de infecții în al patrulea val al pandemiei de COVID-19.

De asemenea, Austria a devenit prima țară din Uniunea Europeană care va introduce vaccinarea obligatorie anti-COVID-19, din februarie, anul viitor.

Aceste reguli trebuie respectate și de românii care lucrează în Austria.

În următoarele trei săptămâni, oamenii îşi vor putea părăsi locuinţele doar pentru a merge la locul de muncă, pentru cumpărarea bunurilor de strictă necesitate şi pentru a face activităţi sportive în spaţii deschise. Majoritatea restaurantelor pot vinde produse doar pentru consum acasă, iar evenimentele culturale şi cele sportive de amploare se vor desfăşura fără spectatori.

Totuşi, şcolile sunt deschise, iar părinţii vor putea decide dacă îşi trimit copiii la cursuri sau optează pentru lecţii online.

Aproximativ 14.000 de noi cazuri de COVID-19 au fost consemnate în Austria sâmbătă, conform autorităţilor de la Viena. Incidenţa la şapte zile a atins 1.085 de noi cazuri la 100.000 de persoane.

În secţiile de terapie intensivă sunt internaţi în prezent 528 de pacienţi COVID-19, valoarea record a acestui indicator, 611, înregistrându-se în timpul celui de-al treilea val al pandemiei.

Carantina pentru persoanele vaccinate şi pentru cele trecute prin boală se va încheia pe 13 decembrie, iar în cazul persoanelor nevaccinate nu este prevăzut un termen.

Până în prezent, două treimi dintre austrieci sunt vaccinaţi cu schema completă împotriva SARS-CoV-2.

Austria a devenit prima ţară din Uniunea Europeană care va introduce vaccinarea obligatorie anti-COVID-19, în februarie 2022. Anunţarea noilor măsuri a dus la proteste, 40.000 de oameni ieşind sâmbătă în centrul Vienei pentru a-şi exprima nemulţumirea.

Lockdown-ul i-a afectat și pe turiștii români. Câteva sute de români și-au programat vacanțe scurte în Austria, în mini vacanța de 1 Decembrie. Însă lockdown-ul le-a dat peste cap planurile de vacanță ale românilor. Mulți au vrut să meargă la schi.

Turiștii români care nu își vor putea face concediul în Austria și nu vor dori schimbarea destinației își vor primi banii înapoi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here