Alarmă falsă la 112, în Bucureşti. O tânără a minţit că este sechestrată

sursa foto: numarul-de-urgente112
sursa foto: numarul-de-urgente112

A fost alertă în Bucureşti seara trecută. O alarmă falsă la 112 a pus pe jar autorităţile. La ora 18.00 o tânără de 16 ani a sunat la urgenţe şi a spus că este sechestrată. Până după miezul nopţii, zeci de echipaje de poliţie au căutat-o pe adolescentă. Într-un final ea a recunoscut că a mobilizat atâtea forţe pentru a se răzbuna.

Au fost mai bine de 8 ore de coşmar. Incidentul de seara trecută părea similar cu cel de la Caracal. La ora 18.00 o tânără a sunat la 112 şi a spus că este sechestrată într-un apartament din sectorul 6. Ea sppunea că  ar vedea din locul în care se află biserica de pe strada Brașov și un Carrefour.

Imediat, zeci de poliţişti au plecat în căutarea fetei. S-a stabilit perimetru, iar locatarii blocurilor din zona indicată de presupusa victimă au dat şi ei o mână de ajutor.

La un moment dat, tânăra susținea că ar fi aruncat pe geam un pahar și o pereche de pantaloni.

Cu toţii empatizau cu adolescenta pentru că îşi imaginau că un monstru profită de ea şi chiar ar putea fi în pericol de moarte.

Citeşte şi: Fifor a anunţat prima schimbare la 112 după tragedia Caracal. Dispeceratul integrat din București este funcțional

Alarmă falsă la 112. Fata a recunoscut că a fost o glumă

Într-un final, fata a spus poliţiştilor că nu mai are nevoie de ajutor. A dat însă explicaţii poliţiştilor care au dus-o la secţie pentru audieri.

„În urma verificărilor și căutărilor efectuate de polițiștii D.G.P.M.B. cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., persoana care a efectuat apelul a fost depistată în jurul orei 02:00, în cursul zilei de astăzi. Persoana în cauză, o minoră de 16 ani, din județul Constanța, a declarat că nu s-a aflat în nicio clipă în pericol și că fost o farsă. Minora a fost condusă la sediul Serviciului Investigații Criminale din Poliția Sectorului 6, unde a fost audiată în prezența reprezentanțiilor D.G.A.S.P.C.”, a transmis Poliţia Capitalei.

Citeşte şi: Nouă gafă la 112. Un operator i-a spus unei tinere că nu o poate ajuta

Instituţia a mai precizat că minora a furnizat pe durata convorbirilor telefonice cu operatorii 112 informații ce au fost verificate de polițiști și s-au dovedit ca fiind false. Cercetările au fost declansate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

De fapt, potrivit Antena 3, victima le-a transmis polițiștilor că a reușit să scape din locuința respectivă și că se află în scara unui bloc din apropierea unui Mega Image. Tânăra a spus că vrea să meargă la farmacie și solicită echipajelor de poliție să părăsească zona. A mai transmis că nu mai are nevoie de ajutor.

Cum a fost localizată fata care a sunat la 112

Serviciul de Telecomunicații Speciale a explicat cum s-a făcut adolescentei care a sunat la 112 și a anunțat că a fost sechestrată într-un apartament.

„În urma solicitărilor primite la Biroul de Presă al STS cu referire la apariția în spațiul public a unor informații despre un caz de sechestrare a unei tinere în București, precizăm că la Centrul unic pentru apeluri de urgență 112, în data de 23.08.2019, au fost primite apeluri de pe două numere telefonice diferite, în legătură cu cazul sus-menționat, după cum urmează:

Citeşte şi: Farse la 112. Un puști de 15 ani a pus pe jar 26 de polițiști și 38 de jandarmi

– de la primul număr de telefon s-au efectuat 3 apeluri telefonice la orele 17:12:28, 17:14:12 și 17:17:51, indexate pe informații cu privire la fapte de competența poliției;

– de la cel de-al doilea număr de telefon s-au efectuat 10 apeluri telefonice la orele: 03:36:45, 05:04:11, 17:59:42, 18:01:49, 18:19:21, 18:23:55, 20:24:25, 21:09:39, 21:13:25 și 22:35:18 indexate ca informații de competența poliției și lipsire de libertate.

Citeşte şi: Tânăr amendat cu 1.000 de lei pentru un apel fals la 112

Pentru ambele numere de telefon, potrivit informațiilor de localizare transmise de operatorul de telefonie mobilă către Sistemul 112 și disponibile atât operatorului 112 al STS cât și dispecerilor agențiilor specializate de intervenție, sectorul de cerc are o suprafață de 0,14 km2”, se arată în comunicatul instituției citat de Antena 3.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.