Fifor a anunţat prima schimbare la 112 după tragedia Caracal. Dispeceratul integrat din București este funcțional

sursa : Facebook Mihai Fifor
sursa : Facebook Mihai Fifor

Mihai Fifor, Ministrul Interimar de Interne, a anunțat, vineri, că Dispeceratul Integrat din Bucureşti este funcţional, fiind deja demarată procedura de extindere a proiectului în întreaga ţară.

Potrivit ministruliui, există deja dispecerate integrate în Mureş şi Hunedoara şi au fost identificate spaţii pentru dispeceratele din alte zece judeţe.

“Începând de săptămâna aceasta, Dispeceratul Integrat din București este funcțional. Serviciilor 112, SMURD, Salvare și Pompieri li s-au alăturat și Poliția și Jandarmeria. Este al treilea din țară – celelalte două funcționând la Mureș și Hunedoara – iar operaționalizarea acestuia a fost posibilă cu sprijinul Primăriei Capitalei.

Am demarat deja extinderea proiectului în toată țara, iar până la acest moment am reușit să identificăm spațiile necesare pentru dispecerate integrate în alte 10 județe.

Astăzi, împreună cu domnul secretar de stat Raed Arafat, am invitat presa pentru a vedea cum funcționează un astfel de centru integrat, esențial în optimizarea timpilor de răspuns și a intervenției în situații de urgență”, a scris Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.

Este prima schimbare, care intră în vigoare, la nivelul sistemului 112 de după tragedia de la Caracal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ