Adriana Nica, partenera de viață a lui Sorin Oprescu, demisă din funcția de manager a Spitalului Universitar

Adriana Nica a fost demisă oficial de Ministerul Sănătății de la șefia Spitalului Universitar.

În locul Adrianei Nica, manager interimar al Spitalului Universitar, va fi medicul Cătălin Cârstoiu, care a mai condus spitalul înainte, dar și în ultima lună, după ce contractul acesteia fusese suspendat.

„Conducerea Ministerului Sănătății a luat act și a analizat propunerea Consiliului de administrație al Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) formulată în baza referatelor de control ale Direcției Control și Integritate din cadrul ministerului din data de 21.03.2020, respectiv 21 04.2020.

În acest context, conducerea Ministerului Sănătății a aprobat încetarea contractului de management al doamnei dr Adriana Nica, contract care era deja suspendat din data de 21.03.2020, conform art.19 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020”, anunță instituția condusă de Nelu Tătaru.

Partenera de viață a lui Sorin Oprescu fusese suspendată pe data de 21 martie din funcția de manager, în urma unui control al Corpului de Control al Ministerului Sănătății și din cauză că „în aceste zile nu au fost luate măsurile necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus ( COVID 19) atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical”, potrivit Ministerul Sănătății.

„Conducerea Ministerului Sănătății a decis suspendarea contractului de management al managerului Spitalului Universitar de Urgență București, dr. Adriana Nica, în baza art.19 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020.

Decizia vine în urma propunerii Corpului de Control al MS care arată într-o Notă că la nivelul unității sanitare s-au constatat mai multe deficiențe de management, dar și că, în aceste zile nu au fost luate măsurile necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus ( COVID 19) atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical.

De asemenea, în Nota întocmită de Corpul de Control se arătă că, în cursul anchetei epidemiologice efectuate în data de 21 martie 2020 în cadrul spitalului au fost luate măsuri procedurale abia după confirmarea infectării pacienților cu noul coronavirus”, anunța luna trecută Ministerul Sănătății.

Spitalul Universitar din Capitală este unul dintre cele mai mari spitale de urgență din București. În 2018, ministrul Sănătății de atunci, Sorina Pintea, a trimis Corpul de Control la Spitalul Universitar, însă rezultatele acelui control nu au fost făcute publice niciodată de Ministerul Sănătății.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.