Fosta șefă de la Universitar, Adriana Nica, testări Covid la negru pentru VIP-urile din Ministerul Sănătății

Adriana Nica
VIP-ul Ministerului Sănătății Georgeta Bumbac (stânga) a fost testată peste rând și ilegal pentru Covid-19 în biroul Adrianei Nica

În timp ce bolnavilor din Spitalul Universitar, condus de Adriana Nica, li se refuza testarea pentru coronavirus, pe motiv că nu au „context epidemiologic”, înalți funcționari din Ministerul Sănătății erau testați pe pile! Ziarul Cetățeanul cere ministrului Nelu Tătaru o reacție fermă în acest caz.

Anchetă realizată de Cătălin Antohe și Sorin Ghica

Mai rău ca la Suceava, unde pe lista de testări au fost băgate, înaintea medicilor, vip-urile județului.

Secretar general al Ministerului Sănătății până de curând, Georgeta Bumbac a fost testată ilegal pentru coronavirus, înaintea cadrelor medicale, cu complicitatea managerului suspendat al Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB), Adriana Nica.

Vestea bună e că testul a ieșit negativ, vestea proastă este însă că Georgeta Bumbac ar putea fi cercetată inclusiv pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Iată de ce!

În zonă cu risc medical maxim, cu haine de stradă

Pe 30 martie 2020, Georgeta Bumbac a intrat în Spitalul Universitar pe intrarea de protocol și s-a dus întins la Secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), unde șefă este prietena sa Adriana Nica.

„Directoarea Bumbac a intrat la Terapie Intensivă îmbrăcată de stradă, fără niciun echipament de protecție specific ATI. Nu mi-a venit să cred că a intrat așa, pentru că zona este de risc medical maxim, în care nu trebuia să aibă acces nici legal, nici procedural. Nu avea voie să intre astfel în zona roșie nici în trecut, darămite acum în plină pandemie”, ne-a spus o asistentă din spital, sub protecția anonimatului.

Directoarea Bumbac, testată în birou la Adriana Nica

Bumbac a mers apoi în biroul Adrianei Nica – șefa secției, care a sunat imediat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), solicitând întocmirea  unei fișe de observație pentru amica sa.

Georgeta Bumbac nu s-a prezentat la UPU, așa cum se procedează legal în cazul oricărui muritor de rând și fără să treacă prin triajul epidemiologic, conform protocoalelor medicale.

Adriana Nica
În plin focar de coronavirus, Adriana Nica a primit-o pe Georeta Bumbac în haine de stradă, într-o zomnă de înalt risc medical

Mai mult, sursele noastre spun că directoarei din Ministerul Sănătății i s-a recoltat proba biologică pentru SARS Cov 2 chiar în biroul șefei Adriana Nica.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Rujuri cu Covid la Spitalul Universitar

Șefa UPU, Silvia Nica (simplă coincidență de nume cu managerul suspendat al SUUB), nu a avizat această operațiune. Ea a fost doar convocată în biroul Adrianei Nica, unde i s-a dat cartea de identitate a Georgetei Bumbac și i s-a spus să întocmească o foaie, ca și cum directoarea din minister s-ar fi prezentat în persoană la Unitatea de Primiri Urgențe.

Toate acestea s-au întâmplat după izbucnirea focarelor de coronavirus în Spitalul Universitar!

„Maniera în care s-a făcut testarea pentru VIP-ul din Ministerul Sănătății spune totul despre cum s-a închis jumătate de spital după infecția cu coronavirus, în mandatul de manager al Adrianei Nica”, ne-au spus sursele.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Dezastrul de la Universitar! #coronavirus Cum s-a infectat spitalul din vina echipei managerului Nica

Reamintim că Adriana Nica a fost suspendată pe 26 martie 2020, din cauză că „nu a luat măsuri necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus ( COVID 19), atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical”.

Cum se face testarea pentru VIP-uri

Surse din SUUB susțin că testarea directorului Georgeta Bumbac nu a fost nici măcar înregistrată în sistemul informatic al spitalului – nu s-au înregistrat recoltarea și raportarea și nu există nici documente de aprobare! În sistem figurează numai raportarea unui rezultat pe numele Georgeta Bumbac.

Adriana Nica

Mai departe, toată analiza s-a derulat pe circuitul pentru VIP-uri – proba biologică a fost transmisă cu prioritate către lnstitutul Cantacuzino (aflat în subordinea Ministerului Apărării) iar institutul Armatei s-a dat peste cap ca rezultatul să fie gata în doar 8 ore de la recoltare. Așa a putut Georgeta Bumba să afle înainte de ora 17 (în mai puțin de 9 ore!) că nu este infectată cu Covid-19! Pentru pacienții de rând rezultatul era primit chiar și după mai mult de o săptămână – răstimp în care unii dintre bolnavi s-au și prăpădit.

„Tăcerea e de aur”

Am solicitat în mod repetat și insistent directoarei Georgeta Bumbac să ne comunice dacă testarea a fost făcută cu respectarea prevederilor legale, dacă atunci când a intrat în Secția ATI a purtat echipament de protecție și dacă Adriana Nica a intervenit pentru a fi testată. Întrebări similare au fost adresate și Adrianei Nica.

Atât Georgeta Bumbac, cât și fosta manageră a SUUB au refuzat să răspundă la întrebări.

Adriana Nica
Georgeta Bumbac nu a putut să explice situația

În acest timp, Adriana Nica a afirmat public că e victima unor conspirații.

Nica a mai pretins, într-un interviu acordat unei alte publicații că a răspuns tuturor solicitărilor de presă!?!, pentru că nu ar avea nimic de ascuns.

CITEȘTE ȘI: Impostură academică la vârf în Medicina românească. Studii clinice „fabricate”, semnături fictive, plagiat

Cine este Georgeta Bumbac

Georgeta Bumbac, fina baronului PSD de Constanța Felix Stroe, este considerată cel mai puternic funcționar din Ministerul Sănătății.

Bumbac lucrează în Ministerul Sănătății din anul 2011, ocupând funcția de director  al  Direcţiei generale economice din minister.

Este membră în consiliile de administrație a trei companii de stat, potrivit celei mai recente declarații de avere și interese – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile și Compania Națională Aeroporturi București.

În toamna anului trecut, Georgeta Bumbac a fost promovată, printr-o decizie a premierului de atunci, Viorica Dăncilă, în funcția de secretar general al ministerului. Bumbac a fost demisă, la 27 martie 2020, de către premierul Ludovic Orban, pentru că postul nu a fost ocupat prin concurs, ci prin delegare de competenţe.

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.