Minciunile din procesul lui Oprescu! Cum s-au lăsat păcăliți procurorii DNA – relația cu Adriana Nica

procesul lui Oprescu
Sorin Oprescu și Adriana Nica s-au cunoscut în 2004

Ca să scape, probabil, de sechestrul asupra averii cerut de procurori în procesul lui Oprescu, amanta fostului primar general, Adriana Nica, l-ar fi „cunoscut” pe acesta abia în 2012, iar agoniseala sa nu ar avea legătură cu șpăgile primite de iubit, așa cum au acuzat procurorii DNA.  Ziarul Cetățeanul prezintă dovada că Sorin Oprescu și Adriana Nica aveau o relație apropiată cu mult înaintea anulul 2012, iar fostul primar general își răsfăța iubita încă de pe atunci cu cadouri scumpe.

Adriana Nica, în prezent managerul Spitalului Universitar de Urgență din Capitală, riscă să rămână fără averea ”strânsă” de când este amanta fostului primar general Sorin Oprescu, judecat pentru corupție. Asta pentru că Oprescu ar fi „reciclat” o parte din șpăgile primite la primărie prin cadouri pentru amanta sa, acuză procurorii DNA.

Solicităm aplicarea sechestrului asigurător până la concurența 2.4 milioane de lei. (…) Până în 2012, când l-a cunoscut pe Sorin Oprescu, avea 0 lei. După aceea, când avea același salariu de 4.000 de lei, sumele au început să crească: 30.000 de euro, 10.000 de euro – sumele transferate de ea la părinți și invers. Sumele nu pot fi acoperite din salariul de 1.000 de euro pe lună. Imobilul din Herăstrău a fost cumpărat din sumele din mită pentru a justifica sumele din conturi”, a spus procurorul DNA, indus în eroare asupra datei la care Adriana Nica a devenit amanta lui Oprescu și, implicit, ar fi început să primească bani de la edil.

Adriana Nica nu a fost pusă sub acuzare în acest dosar, considerându-se că aceasta nu știa că banii primiți de la Sorin Oprescu provin din infracțiuni, că nu a avut intenția să-i spele, ci banii au fost primiți în virtutea relației sale amoroase cu Oprescu, mai în vârstă decât ea cu 26 de ani.

Magistraţii vor pronunţa o sentinţă în procesul lui Oprescu în data de 13 mai, decizie care nu va fi însă definitivă.

Când a devenit Adriana Nica amanta lui Oprescu?

Într-un interviu acordat presei în 2017, Adriana Nica susținea sus și tare că l-a cunoscut pe Sorin Oprescu abia în 2012, iar parcursul său profesional fulminant nu are nicio legătură cu amantul său, care era și profesor universitar la UMF „Carol Davila”.

„Pe Sorin Oprescu l-am cunoscut în 2012. Eram medic specialist. În 2010 îmi dădusem examenul de specialitate la Anestezie şi Terapie Intensivă. Din 2009 eram preparator universitar la disciplina de Anestezie şi Terapie Intensivă UMF. Am dat un concurs pentru asta. Vin dintr-o familie de profesori şi mi-a plăcut să îmbin munca didactică cu cea medicală”, declara Adriana Nica.

Se vede treaba că procurorii DNA s-au lăsat păcăliți ușor și, la rândul lor, în ancheta penală care a dus la rechizitoriul de trimitere în judecată au luat de bună declarația că Adriana Nica l-a cunoscut pe Oprescu în 2012.

Potrivit surselor „Cetățeanul”, directoarea Spitalului Universitar de Urgență l-a cunoscut însă pe Sorin Oprescu încă din 2004, pe când aceasta era în ultimul an la Medicină, iar relația lor ar fi devenit „de notorietate” 4-5 ani mai târziu, în 2008-2009. Deci, nici vorbă de anul 2012, dată la care Oprescu câștiga al doilea mandat de primar general, iar șpăgile curgeau gârlă la edil, după cum acuză anchetatorii.

Surprinși „în fapt” de paparazzi

procesul lui Oprescu
În august 2011, paparazzi i-ar i-au surprins în fapt pe primarul Sorin Oprescu și pe amanta sa

Despre escapadele celor doi iubiți au relatat și tabloidele. În 2011, adică cu un an înainte ca Adriana Nica să-l „cunoască” pe Sorin Oprescu, cei doi au fost surprinși de paparazzi în Grecia.

„Edilul Capitalei, Sorin Oprescu, este foarte atent cu cea despre care presa spune că i-ar fi iubită, Simona (Adriana n.r.) Nica (32 de ani), o doctoriță de la Spitalul Universitar din București. Paparazzi i-au surprins pe cei doi în timp ce se plimbau seara prin orașul grecesc Salonic. Din fotografii se observă că primarul general al Capitalei este foarte drăgăstos cu Simona (Adriana n.r.), pe care o ține de gât. Cei doi și-au petrecut vacanța de două săptămâni la Hotelul Hyatt Regency din Salonic, de cinci stele, unul dintre cele mai de fițe din oraș”, relatat „Libertatea” în august 2011.

„Libertatea citează însă dezvăluiri și fotografii ale relației lui Sorin Oprescu cu Adriana Nica realizate de săptăm „Ziarul”, care se ocupase de viața amoroasă a lui oprescu încă din 2009. „Fetița lui Oprescu”, titra ziarul Ziarul în noiembrie 2009.

procesul lui Oprescu
Tabloidele au relatat încă din 2009 despre escapadele lui Sorin Oprescu cu Adriana Nica

Dedesubturi ale relației

Potrivit acelorași surse, la o petrecere dată după ce a ajuns la Primăria Capitalei, Sorin Oprescu ar fi organizat o chermeză acasă la Ciolpani, cu mici și bere, la care i-a invitat pe directorii din primărie. La petrecere, a participat și Adriana Nica, prezentată de edil drept prietena sa, susțin sursele.

Tot în 2009, susțin sursele, Sorin Oprescu, profesor universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Carol Davila“, ar fi făcut parte și din comisia care a validat-o pe Adriana Nica preparator universitar la disciplina „Anestezie şi Terapie Intensivă” din UMF. Vom reveni asupra acestei informații după ce vom afla mai multe detalii. „Din 2009 eram preparator universitar la disciplina de Anestezie şi Terapie Intensivă UMF. Am dat un concurs pentru asta. Vin dintr-o familie de profesori şi mi-a plăcut să îmbin munca didactică cu cea medicală”, declara Adriana Nica în interviul acordat presei.

Sursele „Cetățeanul” susțin că tot Sorin Oprescu a fost cel care, în 2009, i-ar fi aranjat acesteia să facă stagiul la Secția Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Universitar.

Sursele citate mai arată că, de atunci, Sorin Oprescu și Adriana Nica au locuit împreună, iar înainte de 2012 cei doi ar fi fost plecați și în concediu, în Grecia.

Procesul lui Oprescu. Acuzațiile procurorilor

În 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

În aceeaşi cauză au fost judecaţi Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost şef al Direcţiei Economice din Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, Florin Şupeală, fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societăţi comerciale, Ion Niţă şi Romeo Albu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor în procesul lui Oprescu, Bogdan Popa, în calitate de director al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior şi ceilalţi inculpaţi, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul Municipiului Bucureşti, grup pe care, de la finalul anului 2013, l-ar fi condus Sorin Oprescu.

Anchetatorii susţin că, pe măsură ce alte persoane, sesizând activitatea grupului, au aderat la acesta în vederea obţinerii unor foloase materiale, în paralel cu demersurile liderului în vederea extinderii activităţii pentru mărirea mitei, structura şi funcţionalitatea grupului au suferit modificări, „culminând la finalul anului 2013 cu instalarea unui nou lider (şeful autorităţii publice locale executive), crearea unui eşalon de «secunzi» ai săi (o persoană de încredere şi fostul lider), dar şi a unui palier mai larg al factorilor de decizie necesari din alte instituţii”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ