Dosarele Cetățeanul: Cartierul ilegal din ograda lui Robert Negoiță! Este rândul procurorilor

Robert Negoiță
Blocurile ilegale din curtea lui Robert Negoiță, sunt în stadiu avansat

Cu mai puțin de un kilometru de ieșirea spre Autostrada Soarelui se poate vedea, în spatele Policolor, cum se ridică un întreg ansamblu de blocuri înalte de peste zece etaje, ilegale, la care se lucrează de zor.

Robert Negoiță
Blocurile ilegale din curtea lui Robert Negoiță, sunt în stadiu avansat

Deși se pot vedea cu ochiul liber, cum spuneam, chiar din goana mașinii, pe bulevardul Teodor Pallady, sensul spre autostrada A2, iar corpul de control al Guvernului a călcat, recent, un ansamblu imobiliar construit în apropiere, nimeni nu știe sau nu vrea să vadă că blocurile sunt ridicate ilegal.

P+11, ilegal, în loc în loc de P+2

Robert Negoiță
După cum se poate vedea, pe Planul de Urbanim General (PUG) al Capitalei, blocurile lui Negoiță (indicate prin dreptunghiurile roșii) sunt ridicate în zona L1C. Potrivit legii, aici pot fi construite imobile cu cel mult 2 (două) etaje

Ansamblul de blocuri „Palladium” este ridicat firma Jacob Gardens SRL, asociată de muncitorii cu care am stat de vorbă, dar și de presă (Ziarul Financiar) cu afacerile familiei fraților Negoiță.

„Cetățeanul” a descoperit că blocurile P + 11 etaje sunt construite ilegal!Potrivit legii, în zona în care se construiesc blocurile din ograda lui Negoiță, se pot ridica doar locuințe cu cel mult două etaje, nicidecum blocuri de peste zece etaje.

Faptul ne-a fost confirmat de surse din Primăria Generală a Capitalei. „Terenul din Drumul Gura Caliței nr.4-32, sector 3, pe care se se construiește Ansamblul de blocuri Paladium, este cuprins în subzona L1c. Potrivit Regulamentului de Urbanism al Municipiului București, pe aceste terenuri nu pot fi ridicate decât locuințe cel mult P+2 și numai după aprobarea în prealabil a unui plan de urbanism zonal, PUZ – de către Consiliul General al Municipiului București. Or, nu a fost aprobat niciodată un PUZ pentru această zonă”, ne-au declarat surse avizate din PMB.

E rândul procurorilor. Cetățeanul Robert Negoiță, surd la Legea 544

Robert Negoiță
Cetățeanul – primar Robert Negoiță a semnat ilegal autorizația de construire a blocurilor

Juriștii consiultați de noi ne-au spus că în aceste coondiții, autorizația de construire semnată de Robert Negoiță pentru ansamblul de blocuri este ilegală, iar primarul trebuie să suporte rigorile legii. „Autorizația este ilegală, în aceste condiții, și trebuie anulată, iar Inspectoratul de Stat în Construcții trebuie să ia măsuri și să anunțe și Parchetul”, ne-au declarat sursele judiciare.

Cetățeanul.net i-a solicitat primarului Robert Negoiță detalii despre legalitatea autorizației de construire, dar și dacă are vreo legătură cu fiirma care construiește nelegal, dar primarul nu a binevoit să răspundă solicitării noastre de obținere de informații publice. Puteți citi, mai jos solicitarea noastră către cetățeanul Robert Negoiță. Vom reveni!

Robert Negoiță
„Cetățeanul” întreabă specialiștii în construcții: Ce mai este ilegal la construirea acestui bloc? Vom reveni!

DOMNULE PRIMAR,

Subsemnatul ANTOHE Cătălin, editor la ziarul electronic Cetăţeanul (www.cetateanul.net)

Cu referire la ansamblul de locuințe P+11E+Etaj tehnic, situat în Drumul Gura Caliței nr.4-32, sector 3, având ca beneficiar “JACOB GARDENS SRL”,

                                                       VĂ SOLICIT

 1. Să precizați dacă, conform PUG Municipiul București, terenul pe care este edificat ansamblul de locuințe este cuprins în subzona L1c?
 2. În caz negativ, să precizați încadrarea amplasamentului, conform PUG Municipiul București.
 3. În caz afirmativ, având în vedere prevederile articolului 2 de la secțiunea “L” – zona de locuit din RLU aferent PUG Municipiul București (pentru subzona L1c – realizarea locuințelor este condiționată de existența unui PUZ aprobat conform legii), să precizați documentația PUZ (cu indicarea hotărârii CGMB de aprobare) care stă la baza realizării ansamblului de locuințe.
 4. Să ne comunicați următoarele înscrisuri:

a)  Certificatul de urbanism în baza căruia a fost demarată procedura de autorizare a lucrărilor de construire;

b)  Avizele și acordurile solicitate prin certificatul de urbanism;

c)  Autorizația de Construire nr.748/31.07.2014;

 

 1. Să precizați dacă aveți legătură directă, indirectă și/sau prin interpuși, cu “JACOB GARDENS SRL”.        

Facem prezenta solicitare pentru o corectă informare a cititorilor.

 

Cetățeanul TV

12 COMENTARII

 1. ce jigodie umana astea erau anuntate cu surle si trambite ca fiiin cele 5000 de locuinte sociale si pentru tineri din campania electorala ….

 2. Dupa PUZ avizat preliminar in 2013
  Terenul e in M3 – zona cu imobile P+7 (si e adevrat, nu este M2 – P+14 ) .

  http://urbanism.pmb.ro/duat-su/dezbatere%20publica/puz%20-%20str%20ghetu%20anghel%20-%20drumul%20gura%20calmatui%20-%20drumul%20gura%20racului%20-%20str%20victor%20brauner%20-%20drumul%20gura%20fagetului/avizare/Ghe%20Anghel-Gura%20Calmatui-V%20Brauner%20aviz%20preliminar%20plan.pdf

  Nu stiu cine se va muta in aceste blocuri si cum se va evita falimentul.

  Toti primarii de sector si primarii PMB (dupa 2000)
  nu au facut mare lucru pentru aceasta zona cu potential imens.

 3. In cazul lui Chiliman -cartierul Greenfield-Baneasa-PUZ-ul a fost anulat definitiv si irevocabil….totusi Chiliman elibereaza in continuare PUD-uri si AC cu derogari spectaculoase…P+6 in nloc de P+2…..unele documentatii de urbanism sunt obtinute fara aviz de mediu….cumnata lui Chiliman-Ioana Balaurea-plasata strategic la directia de urbanism PMB a primit amenda penala pt PUZ Greenfield…

 4. Bunaziua am o intrebare foarte sincera daca ma puteti ajuta as vrea sa cumpar un apartament la Paldium rezidens si as vrea sa stiu daca sunt in regula cu actele ca mi-au cerut toti banii dar nu-mi da contractul de vanzare cumparare decat dupa 2 luni cad iese cadastru si intanulatea. Ce ma sfatuiti? Astept rasp va multumesc

 5. Am incercat sa cumpar si am renuntat abtecontractul continea 30 de clauze pentru cumparator si 7 pentru vanzator….cea mai abuziva era cea ca ae vinde apartamentul nebransat la utilitati

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here