Vacanța în Grecia cu Primăria costă 334 de euro „de căciulă”

Vacanțe în Grecia de la 1 euro vacanță în grecia cu primăria

Firea plătește câte 334 de euro pentru fiecare bătrân din cei 1.000 care pleacă în vacanță în Grecia cu Primăria din această lună. Suma totală a proiectului „La pas prin tărâmul legendar al Greciei, este de 1.560.000 lei, și nu de 1.707.650 lei. Primăria a ținut să facă precizarea că ultima sumă, cea de 1,7 milioane lei este eronată, iar jurnaliștii „rău-voitori” au calculat greșit TVA-ul.

„O altă informație falsă, care indică intenția de a induce în eroare cititorii, se referă la cursul euro folosit în calculele autorilor, respectiv 4.5 lei/ euro. Pe această cale vă informăm că euro a depășit pragul de 4.55 lei încă din lună martie 2017. Potrivit BNR, astăzi, 1 euro este cotat la 4,6616 lei”, a mai spus Firea.

Vacanță în Grecia cu Primăria la 334 de euro

Prin urmare, prețul/ participant indicat este, în mod eronat calculat, fiind ‘umflat’ cu 15%, ajungând la 379 euro/ participant, și nu la maxim 334 euro / participant (cu TVA inclus), așa cum este în realitate.

„Mai mult decât atât, facem precizarea că în prețul achitat de Municipalitate pentru taberele pentru seniori sunt incluse, în plus față de transportul dus-întors cu autocarul, cazare în camera cu 2 paturi, pentru 7 nopți; și masă (mic dejun-pranz-cina), all inclusive, și nu demi-pensiune, pentru 7 zile, și o excursie turistică pentru vizitarea Muntelui Olimp cu ghid turistic, o excursie turistică pentru vizitarea obiectivelor turistice din Meteora cu ghid turistic, o petrecere culturală tematica ‘Seara Grecească’ și o petrecere culturală tematica ‘Seara Românească’, precum și medic permanent la locațiile de cazare”, mai spun cei din Prămaria București.

De asemenea, este important de menționat că ofertele obținute de autorii acestor articole vizează perioada de după 1 octombrie 2018, în timp ce taberele din proiectul „La pas prin tărâmul legendar al Greciei încep în luna august, ceea ce înseamnă că sunt organizate în plin sezon și, așa cum este normal, au un preț diferit.

„În ceea ce privește numărul de participanți, facem precizarea că acesta este de 1000 de seniori, așa cum Centrul pentru Seniori al Municipiului București a anunțat inițial. Locurile gratuite oferite de agenție sunt folosite pentru personalul medical și reprezentanții Centrului pentru Seniori care vor însoți participanții în tabere și care vor coordona grupurile”, mai transmite Primăria.

LĂSAȚI UN MESAJ

*