VIDEO GALERIE FOTO Cetățenii au organizat un marș pentru Parcul Brâncuși. Robert Negoiță, huiduit

marș pentru Parcul Brâncuși

Sute de cetățeni au participat duminică la un marș pentru Parcul Brâncuși, încheiat în fața sediului Primăriei Sectorului 3.

Cu copii, cu bătrâni, cu câini, protestatarii au plecat în cursul dimineții chiar din Parcul Brâncuși, ”înarmați” cu pancarte ale căror mesaje cereau oprirea distrugerii spațiului verde din sectorul condus de pesedistul Robert Negoiță.

Nu au lipsit nici fluierele și nici vuvuzelele, iar pe drum lătrăturile câinilor s-au dovedit a fi cea mai ”radicală” formă de protest la adresa edilului, care vrea să cedeze fără luptă parcul retrocedat în 2011 de primarul general de la acea vreme, Sorin Oprescu. Prima etapă a marșului de protest s-a desfășurat prin zona de est a Parcului IOR, devenită un focar de infecție după ce și ea a fost retrocedată aceleiași octogenare Maria Cocoru.

După săptămâni în șir de ploi și atmosferă închisă, duminică vremea a ținut cu cetățenii Sectorului 3. Ba chiar a fost prea cald, mai ales în opinia patrupedelor, care scoseseră limbile de un cot. S-au răcorit însă la fântânile arteziene din dreptul bisericii de lemn din parc, partea dinspre Bulevardul Liviu Rebreanu, acolo unde a avut loc prima oprire.

Blănoșii și neblănoșii s-au mai răcorit, și-au tras sufletul și au pornit din nou în marș pentru Parcul Brâncuși, prilej exploatat de câțiva reprezentanți ai USR pentru a distribui materiale electorale în vederea alegerilor europarlamentare de duminica viitoare. Cetateanul.net se delimitează de orice încercare, a oricărui partid, de a exploata în scop politic protestul cetățenilor din Sectorul 3. Nu își avea locul o astfel de manifestare la un protest social.

Marș pentru Parcul Brâncuși, încheiat cu proteste la Primărie

În fine, oamenii s-au pus din nou în mișcare, pe Bulevardul Liviu Rebreanu, scandând ”Nu contează ce vreți voi, noi vrem parcul înapoi!”. Apoi, coloana de manifestanți a trecut prin fața mall-ului Park Lake, construit pe o altă parcelă de teren care a fost victima rechinilor imobiliari – fosta bază sportivă Spartac.

Oamenii care așteptau în mașini, în coloană, nu au pierdut prilejul pentru a filma cu telefoanele mobile protestul cetățenilor și pentru a-l huidui pe Robert Negoiță. Unii au și claxonat, în semn de solidaritate cu protestatarii de pe trotuar. Care și ei îl huiduiau pe Negoiță.

Nu a mai durat mult și, pe Bulevardul Camil Ressu, coloana de manifestanți a ajuns în Șoseaua Mihai Bravu, la sediul Primăriei Sectorului 3. Din nou scandări, vuvuzele și fluiere, dar și copii care și-au scris cu creta, pe trotuar, mesajele prin care-l implorau pe Robert Negoiță să facă ceva pentru salvarea parcului. Așa, să le vadă luni, când vine la serviciu, că duminică nu a catadicsit să vină pentru a discuta cu cetățenii…

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here