GALERIE FOTO S-a furat banner-ul cu Salvați Parcul Brâncuși. Legătura cu Robert Negoiță

Salvați Parcul Brâncuși

În condițiile în care cetățenii din zonă protestează față de retrocedarea acestui spațiu verde, sâmbătă seara s-a furat banner-ul cu Salvați Parcul Brâncuși.

UPDATE Banner-ul a fost luat de nepotul Mariei Cocoru, care este prieten cu omul lui Robert Negoiță

S-a lămurit misterul. Banner-ul a fost luat de Petrică Băjenaru, un personaj  cu foarte mare greutate în domeniul retrocedărilor, ale cărui maşini se găsesc aproape permanent în faţa casei Mariei Cocoru, misterioasa octogenară care a jucat un rol-cheie în retrocedări de sute de milioane de euro. El este ”pe felie” cu Marius Mihăiţă, care este este de 20 de ani secretarul Primăriei Sectorului 3 (condusă de Robert Negoiță), timp în care a devenit cel mai bogat funcţionar public din România, din nenumărate combinaţii cu retrocedări, de care a beneficiat prin intermediul surorii sale, Niculina Tatarici, şi al soţului ei, Nicu, relatează colegii de la Cancan.ro, care prezintă autoturismul Volkwagen al acestuia, aceeași mașină în portbagajul căreia a fost băgat banner-ul.

Banner-ul a fost scos din locul unde fusese amplasat de cetățenii din zonă și apoi băgat în portbagajul unui autoturism marca Volkswagen, clasa limuzină.

”Astăzi pe la ora 19:50 cineva a tăiat banner-ul și l-a încărcat într-o mașină. Am primit pozele de la o persoană din blocul de vis-a-vis care a apucat să fotografieze doar plecarea celor care au luat banner-ul. Se pare ca acțiunile noastre nu sunt apreciate de toată lumea. MESAJUL NOSTRU:

VOM FACE TOT POSIBILUL SĂ SALVAM PARCUL!”, a scris pe Facebook Roxana Mache, administratorul grupului Salvați Parcul Brâncuși.

Salvați Parcul Brâncuși, retrocedat de Sorin Oprescu

Parcul Brâncuși a fost retrocedat în 2011 de primarul general de la acea vreme, Sorin Oprescu. Până să iasă scandal în toată regula, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, nu s-a sinchisit să facă demersuri la Primăria Capitalei în vederea exproprierii suprafeței cu pricina, pentru a putea fi redată cetățenilor.

Apoi, în Vinerea Mare, zi liberă legal, buldozerele lui Robert Negoiță au luat cu asalt Parcul Brâncuși, în încercarea de a continua lucrările de demolare a aleilor începute cu ceva vreme înainte.

În cele din urmă, cetățenii din zonă i-au pus pe fugă pe muncitori.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.