Irinel Popescu riscă suspendarea din funcția de profesor la UMF „Carol Davila”! Acuzat de dezinteres față de activitatea didactică

Irinel Popescu
Irinel Popescu ar putea fi suspendat, timp de un an, din funcția de profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, pentru dezinteres față de activitatea de cadru didactic

Surse din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” ne-au dezvăluit că eminentul chirurg Irinel Popescu ar putea fi suspendat din funcția de profesor la facultatea de stat, din cauza dezinteresului pe care acesta l-ar manifesta față de activitatea sa ca profesor universitar și membru al Senatului Universității. UMF ar putea decide și sesizarea oficială a Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Cetățeanul.net a semnalat deja că Irinel Popescu ar fi semnat contracte pentru care este plătit ca și cum ar munci, în medie, peste 20 de ore/zi: „Zi de zi, practic, Irinel Popescu este profesor universitar la UMF „Carol Davila”, chirurg și șef de secție la Institutul Clinic Fundeni, prorector și director de cercetare la Universitatea „Titu Maiorescu” (privată), chirurg și coordonator al secției de chirurgie la Spitalul privat „Oncofort” și manager, coordonator sau director de proiect la trei proiecte europene, unul pentru Academia Medicală (unde este și președinte) și două pentru Institutul clinic Fundeni”.

Citește și EXCLUSIV Irinel Popescu – șapte contracte plătite simultan! ANI face verificări, Universitatea de Medicină „Carol Davila” va porni o anchetă

Profesorul Irinel Popescu, acuzat de dezinteres față de activitatea de cadru didactic

Ancheta pornită de Universitatea de Medicină, după dezvăluirile făcute de Cetățeanul.net, a dus la concluzii devastatoare în ceea ce privește activitatea sa didactică. „Domnul profesor Irinel Popescu nu și-a îndeplinit obligațiile didactice, cursurile universitare adresate studenţilor nefiind ţinute de către Domnul Prof.Dr. Irinel Popescu decât în procent de 10%”, ne-au declarat sursele.
Aceleași surse ne-au mai spus că studenții facultății de medicină de stat ar fi profund nemulțumiți că sunt nevoiți, la disciplina „Chirurgie” la Fundeni, să efectueze lucrări practice împreună cu studenții facultății private „Titu Maiorescu” (unde Irinel Popescu este prorector, fără acordul Senatului Universității de Stat, cum prevede legea).

Irinel Popescu
Irinel Popescu este prorector la o universitate privată, fără aprobarea Universității de stat, în care este profesor

La această situaţie, studenţii Universităţii «Carol Davila», neavând condiţiile necesare, au răspuns prin neparticiparea la cursurile susţinute de membrii disciplinei (prin absenteism în masă)”. Dealtfel, controlul UMF Carol Davila a avertizat și că activitatea de cercetare desfăşurată de domnul prof.dr. Irinel Popescu şi colaboratorii dânsului ar fi îndrumată preponderent către facultatea privată la care dânsul activează ca membru important al comunităţii ştiinţifice de la acea instituţie.
Tot el a mai fost acuzat, în urma controlului efectuat de conducerea UMF „Carol Davila”, că nu și-ar îndeplini nici alte obligații profesionale, care țin de activitatea sa didactică: în patru ani, ar fi participat la o singură ședință de Senat al Universității și la o singură ședință de consiliu al Departamentului Chirurgie din cadrul UMF din cele 34 care au avut loc în ultimii patru ani.
Potrivit surselor noastre Consiliul Departamentului 10 Chirurgie al Universității de Medicină și Farmacie a votat propunerea ca Irinel Popescu să fie suspendat, timp de un an, din funcția de cadru didactic la „Carol Davila” și sesizarea, de către UMF, a Agenției Naționale de Integritate.

Deoarece Irinel Popescu nu a putut fi contactat pentru a-și exprima un punct de vedere, i-am adresat întrebări în scris, pe e-mail, urmând să îi publicăm punctul de vedere deîndată ce vom intra în posesia acestuia. Menționăm că Irinel Popescu nu a răspuns, încă, solicitării noastre de informații de interes public, pe care i-am trimis-o din 23 noiembrie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.