INTERVIU „Securistul lui Băsescu”, dezvăluiri în scandalul Voiculescu – Ramona Bruynseels

scandalul Dan Voiculescu – Ramona Bruynseels

Scandalul Dan Voiculescu – Ramona Bruynseels. Ștefan Prisecaru, „securistul” care apare în înregistrările Ramonei Bruynseels, candidata la președinție a Partidului Puterii Umaniste, acuzându-l pe Dan Voiculescu de șantaj, a vorbit pentru Cetateanul.net despre acest scandal.

Supranumit „Securistul lui Băsescu”, Ștefan Prisecaru a explicat de a schimbat tabăra șefului PMP cu cea a Umaniștilor și de ce a vrut să se răzbune pe Dan Voiculescu.

Interviul a fost unul „atipic”, în mașină, Prisecaru refuzând să fie fotografiat. Pentru ilustrarea interviului, am folosit o cameră ascunsă.

Băsescu, cel mai feroce animal politic

Cetățeanul: Sunteți securist, domnule Prisecaru?

Ștefan Prisecaru: Am terminat o academie militară și am depus un jurământ de credință pentru țară. Dacă asta înseamnă că sunt securist, atunci da, sunt un securist.

Cetățeanul: Mai concret, ce academie ați absolvit?

Ștefan Prisecaru: Am absolvit Academia de Poliție (râde).

Cetățeanul: Să trecem mai departe, deocamdată. Dacă tot spune lumea că sunteți securistului Băsescu de ce nu sunteți în compania PMP și ați ales să vă răzbunați, cum spune Ramona Bruynseels, pe Dan Voiculescu?

Ștefan Prisecaru: La un moment dat, Traian Băsescu a anunțat că va face un fel de Academie politică pentru tinerii politicieni care vor conduce România. Mi-a plăcut ideea, dar nu am mai văzut-o concretizată. Astfel, am luat cunoștință de viața politică din România 2005, până în istoria recentă, fie în calitate de cetățean și de membru de partid mai mult sau mai puțin implicat. Ce pot să spun este că la prima suspendare a domnului Traian Băsescu am fost la Madrid unde am fost prezent la un miting de susținere, ocazie cu care l-am cunoscut și l-am salutat pentru prima și ultima dată.

Cetățeanul: Ați fost vreodată și șef de campanie pentru Traian Băsescu?

Ștefan Prisecaru: Nu, asta e o glumă a jurnaliștilor. Noi, cei care ne-am alăturat campaniilor la vremea aceea, eram din suflet și din credință. Pe scurt, am avut privilegiul să învăț de la Traian Băsescu prin toate acțiunile și declarațiile lui, dar asta nu mă face omul lui. Este cu siguranță cel mai feroce animal politic azi, fie că îți place sau nu de el.

Scandalul Dan Voiculescu – Ramona Bruynseels. Cum a ajuns „securistul” în tabăra Varanului

Cetățeanul: Până la urmă nu v-ați dus la Traian Băsescu, ați ajuns la Ramona Bruynseels, candidatul susținut de dușmanul declarat al lui Traian Băsescu. Cum explicați?

Ștefan Prisecaru: Renunțasem la politică de vreo 10 ani, iar la doamna Ramona Bruynseels am ajuns dintr-o întâmplare bizară. Prima dată am auzit de ea când strângea semnături pentru candidatură, dar nu am luat-o în serios. Apoi, am văzut-o la slujba de  duminică, îmbrăcată în straie populare, cântând la altar, într-o biserică în care mai merg și eu din când în când. Venise să ia binecuvântarea de la duhovnic. Așa mi-a sărit în ochi, nu persoana, ci mesajul. Faptul că a candidat din partea Varanului, „domnul profesor”, cum îi spun prietenii celui care a scris cărți la Rahova, nu m-a bucurat prea tare, pentru că în trecut, când eram în tabăra lui Traian Băsescu, m-a tăvălit rău la Antene. Dar am trecut cu vederea și am uitat trecutul. Am avut ocazia să ajung la Ramona printr-un cunoscut care m-a întrebat dacă o pot sprijini și astfel am făcut cunoștință cu ea.

Citește și Piedone, omul lui Voiculescu, exclus din campania prezidențială a Ramonei Bruynseels

„Nu vreau să mă răzbun pe Dan Voiculescu”

Cetățeanul: Ajungem la înregistrările audio publicate de mass media. Dumneavoastră ați făcut înregistrările?

Ștefan Prisecaru: Nu, categoric nu. În treacăt fie spus ardeleanca Ramona are o trompetă de se aude două etaje sus și jos plus blocul de vizavi – i-am spus în glumă că nu cred că cineva are nevoie de tehnică ambientală să o asculte ce face în campanie, că oricum o știu toți vecinii. Altfel, faptul că suntem ascultați sau supravegheați în campania prezidențială, e de notorietate și e prevăzut în lege. Faptul că renunț la SPP, de pildă, nu înseamnă că el nu funcționează sau că nu-și face treaba, ba dimpotrivă. Altfel, dacă aceia care îl ascultă și pe Trump mă ascultă și pe mine, mă onorează. Nu știu câtă lume se poate bucura să fie contemporană cu stenogramele lui Trump.

Cetățeanul: Cum comentați afirmația că vă răzbunați pe Dan Voiculescu?

Ștefan Prisecaru: Nu, Doamne ferește, nu este vorba de nicio răzbunare. Dacă doamna Ramona Bruynseels face referire la asta, că eu sau altcineva din trecutul meu vrea să se răzbune pe domnul Voiculescu, se înșeală.

Amenințat de „oameni de bine”

Cetățeanul: Ați primit amenințări?

Ștefan Prisecaru: Da, am primit amenințări, de la oameni de bine, evident! Dar nu le iau în seamă! Iar faptul că, din câte văd, sunt considerat răzbunătorul lui Traian Băsescu nu este adevărat. Dar mă onorează.

Cetățeanul: Vă ajută în vreun fel aceast scandal?

Ștefan Prisecaru: Faptul că au apărut aceste treburi din bucătăria internă a campaniei, nu mă bucură și nici nu mă avantajează pe mine sau pe vreun apropiat, în niciun fel. Eu nu am intrat în campania asta să mi-l fac dușman pe Varan, și nu-s nici Traian Băsescu, nu am nici instrumentele, nici puterea lor de influență.

Cetățeanul: Credeți în șansa Ramonei Bruynseels?

Ștefan Prisecaru: Eu cred că lui Traian Băsescu, azi, uitându-se la Ramona Bruynseels, îi pare rău că nu a ales-o el primul să o pună candidată înaintea lui Voiculescu. Cu tot respectul pentru domnul Paleologu, că am fost colegi de partid, și cu toată admirația pentru tatăl dumnealui. Știți vorba aia? Din lipsă de jucători, la fotbal și unul șchiop are valoare.

Noaptea minții: Șantajist de la OTV, șef de campanie la umaniști

Cetățeanul: Ce credeți că va face mai departe Ramona Bruynseels? A anunțat că nu renunță la idealurile umaniste.

Ștefan Prisecaru: Este desigur alegerea ei, a arătat că are tăria de caracter să se impună. Mă bucur și sunt mândru că am cunoscut-o, și prin ea am înțeles și că România are nevoie de altceva. Acum, ca orice femeie, caută să dea vina pe un bărbat și de regulă pică acela care este lângă ea. La acel moment am fost eu. Îi înțeleg furia, mânia, dar sunt convins că acesta o vor face și mai puternică.

Cetățeanul: În înregistrările publicate de presă, ați părut totuși nemulțumit și ați avut un limbaj cel puțin nepotrivit la adresa stafului Ramonei Bruynseels. De ce?

Ștefan Prisecaru: Păi, să-l iei șef de campanie pe Eduard Dumitrașcu, care apare pe Google pentru șantajele cu OTV, și pe Paul (șoferică al domnului profesor Dragnea), nu e noaptea minții? Am întrebat-o dacă nu știa cine sunt cei doi și de ce nu i-a verificat, cum pui lupii paznici la oi? Spre surprinderea mea, că noi bărbații suntem mai duri și cu chef de scandal, mi-a răspuns, senină, că știa perfect cine sunt și că fiecare om merită în viață o a doua șansă, și oricât de mult rău ar fi făcut trebuie să-i iertăm. Altfel, îmi cer scuze pentru limbajul folosit la adresa lui Dan Voiculescu.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here