Înregistrări incendiare. Acuzații de șantaj și fraudă în curtea lui Dan Voiculescu

Dan Voiculescu

Mai multe înregistrări audio incendiare, obținute de Newsweek România, arată un conflict deschis între candidata Partidului Puterii Umaniste, Ramona Ioana Bruynseels, și Dan Voiculescu, mogulul din spatele PPU. Bruynseels reclamă șantaje și folosirea discreționară a banilor de către cel supranumit „dom’ profesor”.

Înregistrările audio, ambientale și telefonice, sunt ale unor discuții purtate de Ramona Bruynseels cu câțiva oameni din staff-ul său de campanie – Paul Mihai Ionescu, fost consilier al lui Liviu Dragnea când acesta deținea președinția Camerei Deputaților, Ștefan Prisecaru și Eduard Dumitrașcu.

Citește și INTERVIU „Securistul lui Băsescu”, dezvăluiri în scandalul Voiculescu – Ramona Bruynseels

Paul Mihai Ionescu: Eu ți-am fu**t banii?

Într-una dintre discuțiile înregistrate, Ramona Bruynseels îi reproșează lui Paul Mihai Ionescu că oamenii care au lucrat pentru campania sa nu au fost plătiți.

Ramona Bruynseels: Faceți bine și rezolvați cu acești oameni, nu e corect ce se întâmplă!

Paul Mihai Ionescu: Eu ți-am fu**t banii?

Ramona Bruynseels: Eu am dat bani pentru ca acești oameni să fie plătiți.

Paul Mihai Ionescu: Ți-am fu**t eu vreun ban, eu personal?

Ramona Bruynseels: Acum două săptămâni ce te-am rugat? Să rezervați banii să plătiți salariile oamenilor. Mi-ai promis că veți face chestiile astea. Nu vă e rușine să-mi trimiteți azi mesaj că nu sunt plătiți oamenii?

Paul Mihai Ionescu: Eu nu am trimis nici un mesaj!

Ramona Bruynseels:  Nu mie, i-ai trimis soțului meu! Paul, eu am vorbit cu tine un lucru și te-am rugat să rezervi banii pentru salariile oamenilor.

Paul Mihai Ionescu: Și eu te-am rugat, de când am venit, ca discuția legată de bani să nu ajungă la mine.

Ramona Bruynseels: „Ce stabiliți cu mine mergeți după aia la profesor și schimbați”

Ramona Bruynseels: De o lună de zile vă tot spunem: din partea noastră nu mai intră nici un leu în campanie! Mă-nțelegi? Au intrat suficienți.

Paul Mihai Ionescu: Eu am venit aici acum o lună jumate să ajut…

Ramona Bruynseels: Și ce stabiliți cu mine mergeți după aia la profesor și schimbați și nu aveți nici măcar bunul simț să reveniți la mine și să-mi spuneți: «Auzi, Ramona, vezi că noi am agreat că-i plătim pe oameni, dar vezi că ni s-a spus altceva și de fapt am plătit altceva».

Eu am adus bani cash ca să plătiți pliantele, da? S-a plătit spotul și, în final, mi s-a pus tot mie factura de pliante! Mă, da’ este nerușinare! Paul, tot ce vorbim… stabilim una și după aceea toți faceți ce vă zice… dom’ profesor! Care nu vine să vorbească cu mine!

(…)

Paul Mihai Ionescu: Te consulți cu 200.000 de oameni! Și toată dezorganizarea asta, după o lună jumate aici, am realizat că vine de la tine.

Ramona Bruynseels: A, perfect! Nu că tu nu ești capabil să gestionezi lucrurile, nu că profesorul vine și face ceea ce face!

(…)

Paul Mihai Ionescu: Ramona, din acest moment, o să-l informez și pe dom’ profesor, nu mă mai implic cu absolut nimic în campanie.

Ramona Bruynseels: Te rog! Ei (20 de oameni neplătiți – n.r.) au început atacul pe social media și mie nu-mi convine, Paul, eu am muncit în campania asta! Mi-am pus banii, mi-am pus viața la risc și nu-mi convine, pentru că cineva este neserios și nu vrea să plătească oamenii care au muncit pentru noi… Iar eu nu accept să mă alerge 20 – 50 – 100 de oameni că nu-i plătesc.

Prisecaru: „Cât vrea să-l mai șantajeze pe bărbată-tu?”

Într-o altă înregistrare, Ștefan Prisecaru îi spune Ramonei Bruynseels că a avertizat-o în legătură cu Dan Voiculescu, care ar urmări să-i șantajeze soțul.

Ștefan Prisecaru: Și nu știai când faci asta cu Voiculescu că așa o să se ajungă? Nu știai că jegul ăsta de om asta o să facă? Ți-am spus de la început: o mizerie umană.

Ramona Bruynseels: That’s it…

Ștefan Prisecaru: Cum să ieși din campanie, ai înnebunit?!

Ramona Bruynseels: Ies!

Ștefan Prisecaru: Pentru ce? Ți-ai plătit oamenii, tu i-ai plătit, care-i problema ta?! Ieși și spui: «Ăștia care scrieți despre mine pe media, uitați factura! Pe care i-am dat-o lu’ ăsta. Uitați ce i-am spus în ziua cutare lu’ jegu’ ălălalt!» Ok, și o să fie Voiculescu împotriva la toată lumea. Asta-i știre, poți s-o faci! Degeaba plângi… Ai facturile când ai plătit în conturi?

Ramona Bruynseels: (în engleză, plângând) O să mă scoată din asta spunând că eu nu i-am plătit pe oameni și eu am creat haosul ăsta. Mă opresc, asta e!

Ștefan Prisecaru: Și varanu’ a făcut ce știe mai bine, să fure banii! Care-i problema? Am trecut prin mai rele ca astea… nu că scriu 20 de inși de mine… Ăsta a scris doi ani de zile de mine. M-a ținut 24 de ore la televizor. Din două în două ore. Și? Ce folos? Mi-a f***t viața toată, care-i problema? Mă vezi pe mine acuma că…? Tu te plângi că scriu acuma unii de tine, de două zile, puși de varanu’… Ăsta e varanu’, Dan Voiculescu, prietenul tău, profesoru’, pușcăriașu’… cum îi spuneți voi, profesoru’… nu-i nici un profesor… La Jilava-i profesor! Așa că, nu te mai… nu te mai! Welcome to politics!

Și cât vrea să-l mai șantajeze pe bărbată-tu, cât mai vrea să-i ceară lui Dominic, ce bani mai are să-și ia?

Ramona Bruynseels: Mulți.

Ștefan Prisecaru: Ce înseamnă «mulți»?

Ramona Bruynseels: Păi, acuma Dominic (Dominic Bruynseels este bancher – n.r.) ar trebui să mai… nu știu… să finanțeze tot. Restul campaniei.

Ștefan Prisecaru: Da’ dă-l în morții lui, nu mai mergi cu Antenele, la revedere, pa! Mergi tu, cu social media și cu toți prietenii, care-i problema!

Ramona Bruynseels: Exact…

Ștefan Prisecaru: Și ieși pe conferință de presă și muie lu’ varanu’ și asta e! Vreți să mă îngenuncheați cu televiziunile voastre? Dați-i drumu’, vedem ce o ieși! Varanu’ nu te-a ajutat, doar te-a șantajat până acum! Și te-am întrebat: «Ce cauți în filmu’ ăsta? Că ăsta o să se suie pe tine! Viermele ăsta de om…» Tu: «Batman! Batman!» E, uite-l.

Ramona Bruynseels: Deci, o să mă prezinte ca fiind instabilă, ca fiind eu haotică și…

Ștefan Prisecaru: Tot ce spune varanu’ e-n favoarea ta! Tu-nțelegi?

Ramona Bruynseels: Numai că nu o să spună el…

Ștefan Prisecaru: Nu, mă, o să spună trompetele lui! S-a ajuns unde a vrut varanu’: să te îngenuncheze! Da’ nu pe tine, pe soțu’!

Ramona Bruynseels: Da, da’ acuma știi ce urmează: o campanie împotriva mea.

Ștefan Prisecaru: Super-tare! E cea mai tare campanie! Neplătită! BREAKING NEWS: e una care i-a dat la muie lu’ varanu’! Moca o să fie asta. Milioane dădeai și nu făceai campania asta, ce-ți face varanu’ acuma.

Bruynseels, despre Dan Voiculescu: „Profesoru’ pune în practică șantaje”

Într-o a treia înregistrare, Ramona Bruynseels îi spune lui Eduard Dumitrașcu că este în răfuială cu profesorul, care ar încerca să o șantajeze.

Ramona Bruynseels: Eu în aceste momente sunt într-o extrem de mare răfuială cu profesoru’ și cu restu’, contul campaniei este pe zero barat, el încearcă și pune în practică șantaje și alte chestii ca să poată să mă facă pe mine să pun mai departe nu știu câte sute de mii vrea el… nu se va întâmpla acest lucru. Se prea poate ca astăzi să se ia anumite decizii. Ok?  Nu știu cum se finalizează acest conflict, i-am rugat să-mi plătească oamenii din campanie pentru că erau bani. Banii s-au dus pe alte chestii, pe care nu le știu. Apelez la tine să-ncerci să-i ții puțin sub control.

Reacția Ramonei Bruynseels: „După înregistrările cu Dan Barna au apărut și cu mine”

Ramona Bruynseels a trimis newsweek.ro o replică, în care însă nu comentează conținutul înregistrărilor.

„Observând că sunt din afara sistemului și că, în ultima perioada, am crescut în sondaje, mizeria din politica încearcă să mă doboare. Oameni fără caracter, interesați de răfuieli personale, s-au strecurat în apropierea mea și au provocat conflicte care nu-mi reprezintă nici valorile, nici convingerile personale.

Eu am intrat și rămân cu bună credință în familia umanistă. Mi-am asumat un proiect și îl voi duce mai departe cu încredere. Iar dacă mai apar probleme, cum se mai întâmplă de multe ori în momente tensionate, le vom rezolva împreună, în familie.

Referitor la informațiile apărute în presă, voi discuta cu avocații pentru a afla care este cea mai buna modalitate pentru a verifica legalitatea și corectitudinea integrală a unor pasaje înregistrate.

Toate aceste atacuri îmi întăresc convingerea de a lupta, până la capăt, împotriva răului din politica și societatea românească. Iată că, după înregistrările cu Dan Barna au apărut și cu mine. Nu m-ar mira să mai apară și cu alții.

Răul face toate eforturile să ne compromită, să ne dezbine. Mulțumesc presei care a reflectat obiectiv această temă”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here