De unde vin gunoaiele Europei! Sforarii UE, în slujba Mafiei internaționale a deșeurilor

Garda de Mediu deseuri
Deseuri. Foto: Garda de Mediu

Gunoaiele Europei – din Italia vin deșeuri din spitalele infectate, din Anglia anvelope uzate, iar din Germania și din Franța așa-zise jucării second hand. Tot din Italia ni se aduc folii de plastic contaminate cu pesticide. Lista continuă! Mafia internațională a deșeurilor îngroapă România din toate direcțiile.

Anchetă realizată de Cătălin Antohe și Sorin Ghica

Comisia Europeană a hotărât ca gunoaiele Europei, declarate „reciclabile”, să intre de acum în România pe culoarele verzi, destinate doar transportului materialelor sanitare și al alimentelor!  

Specialiștii de mediu din România sunt indignați de această măsură și afirmă că deșeurile care ajung acum în țară sunt, de fapt, deșeuri toxice, cu „capac” de materiale reciclabile.

Mafia internațională a deșeurilor are metode condamnabile pentru a introduce în țară gunoaie periculoase. Deșeuri pe care Uniunea Europeană vrea să ni le bage pe gât pe culoarele verzi, pentru a fi mai greu de controlat la frontieră și în timpul transportului.

Descoperire șocantă! Perfuzii cu sânge contaminat, în deșeuri reciclabile

Ultima stratagemă folosită de mafia italiană pentru a masca proveniența gunoaielor aduse cu TIR-ul sau cu vaporul în România este de-a dreptul criminală!

Mafioții toacă deșeurile toxice sau chiar infecțioase – pungi de perfuzii folosite, seringi și alte deșeuri medicale provenite din spitalele de la ei, pe care le amestecă cu cele nepericuloase. Apoi, le aduc în România ca deșeuri „reciclabile” sau nepericuloase.

Garda de Mediu a descoperit metoda la o fabrică de ciment din România, unde 37 de baloturi de deșeuri fuseseră aduse din Italia pentru a fi arse drept „combustibili alternativi”.

Comisarii de la Garda de Mediu au desfăcut unul dintre cele 37 de baloturi, unde au găsit perfuzii folosite, chiar cu sânge, care scăpaseră malaxorului de tocat. Balotul respectiv a fost reîmpachetat și trimis înapoi în țara de unde plecase – Italia, fără niciun fel de formalități.

Gunoaiele Europei
Deșeurile medicale cu risc ridicat de infecție sunt aduse din Italia, „la pachet” cu cele reciclabile

Gunoaiele Europei! Tupeul mafioților nu are limite

Cu tupeu, importatorii au pretins că doar respectivul balot era contaminat și că, la urma urmei, cum pot demonstra autoritățile române că era contaminat, din moment ce nu s-a făcut analiză de microbiologie?

Așa se întâmplă când autoritățile române nu sunt în stare, nu vor sau nu sunt interesate să adopte măsuri ferme!

Așa cum italienii au blocat orice import de carne din România – cu sau fără analize, atunci când a apărut pesta porcină, pe perioada stării de urgență ar trebui sistat orice transport de deșeuri. Acum, noi să fim solidari cu țările europene, în condițiile în care suntem 100% primitori de așa deșeuri?”, au declarat sursele.

VIDEO Gunoaie din Anglia, aduse în țară de romii din Strehaia

Ultima captură de deșeuri aduse din străinătate pentru a fi aruncate în gropile de gunoi de la noi a fost făcută în Mehedinți. Două tiruri pline cu deşeuri din Anglia ar fi ajuns cel mai probabil aruncate la voia întâmplării în natură, dacă transportul ilegal nu ar fi fost oprit la timp.

În acte, deșeurile urmau să ajungă la romii din Strehaia, care declaraseră că au un incinerator de deșeuri. În realitate, aceștia nu aveau niciun incinerator și ar fi aruncat gunoaiele pe câmp dacă nu ar fi fost opriți de autorități.

Gunoaiele Europei. Folii contaminate de la serele din Sicilia

Tot pe filiera Italia ajung în România deșeuri „reciclabile” contaminate cu pesticide. Sursele noastre spun că au fost numeroase cazuri în care comisarii Gărzii de Mediu au reținut transporturi de folie din plastic de la serele din sudul Italiei, mai exact din Sicilia, unde tot românii sunt folosiți ca forță de muncă ieftină.

„Această folie adusă în România se reciclează în fibre, care apoi sunt trimise în China. Dar folia, provenită din sere de legume, are potențial contaminant, pentru că în sere se folosesc erbicide, insecticide, fungicide, acaricide și alte substanțe chimice – toate nenorocirile toxice”, ne-au declarat sursele.

Filiera anvelopelor uzate din Marea Britanie

O altă filieră a mafiei internaționale a deșeurilor este cea a anvelopelor utilizate. Deșeurile din Marea Britanie unde profilul de rulare legal este minim 4 mm, devin marfă de import pentru România, unde se permite o uzură mult mai mare, până la 1.6 mm.

Gunoaiele Europei

Mafia internațională a deșeurilor profită de sărăcia românilor care nu-și permit să-și cumpere anvelope noi. Importatorii golesc depozitele de cauciuri uzate din Marea Britanie și le aduc la noi la second-hand (deși multe sunt direct deșeuri având diverse defecte). Șoferii români le mai folosesc o iarnă, maxim două, apoi acestea ajung direct la groapa de gunoi – sursă majoră de poluare!

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT EXCLUSIV. UE trimite deșeurile în România prin culoarele verzi

Ca să stopeze avalanșa de importuri de cauciuri uzate, Garda de Mediu a făcut numeroase demersuri la Autoritatea Rutieră Română, pentru a iniția modificarea legislației privind profilul minim al benzii de rulare cu care se poate circula cu o anvelopă. Și-au răcit însă gura degeaba!

 „Anvelopele second-hand ar trebuie certificate că mai sunt bune de rulat X ani, dar nu face nimeni asta. Așa ajung toate rebuturile în țară”, ne-au declarat surse din Ministerul Mediului.

Gunoaiele Europei. Jucăriile și hainele second-hand, „ajutoare pentru România” 

O altă „molimă” vine din țări precum Marea Britanie, Germania sau Franța. În documente se scrie că sunt jucării la mâna a doua, dar mai mult de un sfert dintre acestea se aruncă direct la groapa de gunoi, pentru că sunt prea deteriorate!

Nu le vinde nimeni în magazine. La fel se întâmplă și în cazul hainelor second-hand – sunt aduse unele care trebuie auncate direct la gunoi”, arată aceleași surse.

deseuri, gunoaiele Europei

În cazul deșeurilor textile reciclabile, importatorul trebuie să prezinte un document (Anexa 7), pentru a le preda unui reciclator, care le poate transforma, de pildă, în lavete. Pentru a fi mai ușor de sortat, în vederea reciclării, aceste deșeuri se împart în trei categorii de „calitate”, dar și aici este ascuns un tertip pentru a se arunca deșeurile Europei în România.

Asta pentru că cele mai multe sunt din categoria a treia, care nu sunt aduse să fie reciclate, ci se aruncă direct la gunoi sau li se dă foc pe câmpuri, așa cum a fost cazul deșeurilor textile găsite la Hațeg, în această iarnă.

Restul profitului e scos de importatorii Mafiei din textilele din categoria întâi (mai bune) care sunt vândute în magazinele second-hand și mai puțin, cele din categoria a doua, vândute tot aici, dar la saci. Și acestea tot la gunoi ajung, în scurt timp!

Filiera turcilor cu plasticul din Germania

Și filiera turcă a deșeurilor din Germania e în floare, spun sursele noastre. Firme turcești din Germania aduc deșeuri în România. Importatorii sunt turcii de la noi.

„Aduc mai ales peturi, pe care le spală, le reciclează în fibre, care apoi sunt exportate în Turcia, nu rămân în țară pentru a fi folosite ca materie primă. Toate aceste fibre rezultate din reciclarea peturilor pleacă în Turcia, unde se se fac costume de trening, tricouri și saltele de pat. În România nu mai rămâne decât poluarea rezultată din reciclare”, arată sursele.  

CITEȘTE ȘI: Fosta șefă de la Universitar, Adriana Nica, testări Covid la negru pentru VIP-urile din Ministerul Sănătății

Resturi de piele, tratate cu crom! Otravă de la Mafia internațională a deșeurilor

Pentru a încerca să stopeze poluarea rezultată în urma incinerării de deșeuri, autoritățile de mediu au obligat, recent, fabricile de ciment din țară să instaleze un sistem suplimentar de monitorizare a calității aerului.

La Bihor, au fost descoperite 800 de tone de deșeuri abandonate

Măsura a fost benefică, pentru că fabricile au fost nevoite să nu mai primească deșeuri de orice fel. La Bihor, în luna februarie, au fost descoperite deșeuri din piele, care erau tratate cu crom.

De teama de a nu fi descoperiți că încalcă legislația de mediu, cei din fabricile de ciment au refuzat să ardă aceste deșeuri. „Toxinele din aceste deșeuri ar fi dat peste cap sistemele de monitorizare a aerului. Așa au fost abandonate pe câmp circa 800 de tone de deșeuri”, spun sursele.

Cetățeanul TV

3 COMENTARII

  1. Acelasi lucru se intampla in Craiova,unele deseuri substante toxice si neuro toxice sunt deversate in canalizarea orasului in timpul zilei probabil sa se amestece cu apa menajera,noaptea intensitatea este mai mica.Toate institutiile statului nu vor sa masoare toxicitatea apei din canalizare sau atmosfera ,ba ca nu este de competenta lor ,ba ca nu au aparate.Ori sunt comozi,ori stiu despre ce este vorba,ori se intampla cu complicitatea unor dintre acestia.Aceste deversari au loc din anul 2016, sambata,duminica si mai ales in preajma sarbatorilor .Si ne mai consideram un popor de credinciosi,nicidecum.Vizionati FABRICA DE FUM CRAIOVA si Raporteaza incidente de MEdiu facebook sa vedeti un oras noapte de noapte plin de fum,miros de arsura,de cauciuc,de plastice.Criminalii ,pentru bani nu mai au credinta,nu mai au empatie fata de copii care se imbolnavesc de cancer,din cauza poluarii.

  2. Avem legi,dar normele de aplicare a lor apare dupa minim 6 luni,timp in care se dau marile tunuri
    cu deseuri,iar cetatenii din Craiova sufera din cauza poluarii cu deseuri…..Incredibil….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.