Brokerul Cristian Sima insistă: „Cristian Tudor Popescu a vrut să vină la Hotnews, dar nu a fost primit. Dan Tapalagă nu știe sau nu spune adevărul”

Academia
Cristian Tudor Popescu
Hotnews
Cunoscutul broker o ține pe a lui. CTP nu a fost acceptat la Hotnews

Fugit din România în toamna anului 2012, brokerul Cristian Sima s-a refugiat pentru o perioadă, în Islanda, de unde a început să trimită o serie de scrisori către presă, conținând mai multe serii de dezvăluiri.
Într-una dintre acestea, Sima a afirmat că reputatul jurnalist Cristian Tudor Popescu ar fi venit la Hotnews, unde Sima era atunci acţionar şi finanţator, dar a fost refuzat. Cristian Tudor Popescu a negat afirmația iar Dan Tapalagă a afirmat că, dimpotrivă, Hotnews i-ar fi propus o colaborare cunoscutului editorialist de la Gândul. Cristian Sima insistă însă că Tăpălagă nu a spus sau nu a știut adevărul și le cere acționarilor Ioan Mărgărit și Andrei Woinaroski să îi confirme spusele.

Mărgărit și Woinaroski știu, dar au tăcut

„Când am scris, din Islanda, că renumitul jurnalist Cristian Tudor Popescu ar fi venit, în 2012, să-și ofere serviciile la Hotnews, el s-a dus la televizor și a spus că sunt un mincinos patentat. A mai cerut să fie întrebați cei de la Hotnews. Principalii acționari, Mărgărit și Woinaroski au tăcut, dar nici nimeni nu i-a întrebat nimic pe ei, deși erau acționari”, își amintește brokerul Cristian Sima. Redactorul șef al Hotnews a declarat atunci, pentru Evenimentul Zilei, că afirmațiile lui Sima nu corespund realității. „HotNews.ro nu l-a refuzat, dimpotrivă. Noi i-am propus, acum câțiva ani, un fel de colaborare care nu s-a concretizat din varii motive. Prin urmare, nu CTP a venit spre noi, ci noi făcusem un pas către el.

„Mi-a fost teamă că se iau de gât amândoi”

Hotnews
Cristian Tudor Popescu a negat afirmațiile din scrisoarea lui Sima

Cristian Sima insistă însă asupra adevărului spuselor sale. „Cristian Tudor Popescu nu venea la Dan Tapalagă să se angajeze, ci la proprietari, la mine, Mărgărit și la Woinaroski. Eu nu am fost la întâlnirea lui CTP cu Mărgărit, dar știu tot pentru că eram în cealaltă cameră. A venit Mărgărit și mi-a spus că a venit CTP-ul la noi să-l angajăm și ar fi bun că e redactor șef. Eu am spus că nu-l poate angaja pe Cristian Tudor Popescu peste Tapalagă, că se iau de gât amândoi!”

„Tapalagă e mai informat și scrie mai bine”

Hotnews
„Dan Tapalagă nu avea de unde să știe adevărul”, susține Sima

Mai mult, spune Sima, nu ar fi fost productiv pentru Hotnews. „Eu le-am spus (acționarilor – n.n.) că nu-l dau pe Tapalagă pentru Cristian Tudor Popescu, deoarece Tapalagă este mult mai bun pentru funcție. Tapalagă este mai informat, scrie mai bine decât Popescu și atrage mai mulți cititori, pe când CTP-ul ne va face numai belele și ne va pune toată redacția în cap, pentru că este obișnuit să conducă în mod comunist. Atunci i s-a comunicat lui Cristian Tudor Popescu răspunsul negativ, iar Tapalagă a rămas redactor șef. Or, Tapalagă a ieșit apoi cu povestea că noi l-am fi rugat pe CTP să vină la Hotnews!
Nimeni nu i-a întrebat pe Mărgărit și pe Woinaroski, ei sunt oameni cinstiți și nu ar fi mințit. Tapalagă s-a apucat să scrie că nu-i adevărat – el credea că știe despre ce este vorba, dar nu știa nimic, el nu fusese la discuție, nu la el fusese CTP-ul!”

Sima susține că avea un drept de veto la Hotnews

Ioan Mărgărit Țimbolschi, artizanul și principalul acționar Hotnews, nu a comentat niciodată subiectul
Ioan Mărgărit Țimbolschi, artizanul și principalul acționar Hotnews, nu a comentat niciodată subiectul Sursa foto: theindustry.ro

Într-o postare de pe Facebook, Dan Tapalagă scria, pe 15 octombrie 2012, că Sima a fabulat când a spus ca „noi (acționarii Hotnews – n.r.) nu am crezut că două nuci dure, Tapalagă şi CTP, pot să stea în aceeaşi redactie”. Tapalagă a comentat atunci afirmația lui Sima în felul următor: „Altă prostie. Fost acționar minoritar (9%), Sima nu avea nici un cuvânt de spus în politica editorială, nu-l consulta nimeni pe subiecte sau proiecte editoriale. Politica editorială e facuta de editorii site-ului și atât”. Or Simna susține că atunci când vine vorba despre angajări nu despre politică editorială este vorba, ci despre hotărârea conducerii, implicit a acționarilor. Și în privința procentului minoritar, Sima arată că Tapalagă nu ar cunoaște dedesubturile, și dezvăluie că avea, de fapt, un drept de veto. Eu și cu Woinaroski am investit, la început, circa 100.000 de euro în proiectul Hotnews. El a primit mai multe acțiuni iar eu un drept de veto. Așa ne-am înțeles, nu am avut certuri cu ei sau discuții”. Brokerul afirmă că nu și-a folosit niciodată dreptul de veto, că nu s-a amestecat în politica editorială, doar că s-a împotrivit o dată publicării unor dezvăluiri senzaționale despre sinuciderea fiului unei persoane publice.

CITEȘTE și DEZVĂLUIRI Cristian Sima despre Tăriceanu, Marius Tucă, Rompetrol și Turturică de la România Liberă

EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare din „Marea spovedanie”, scrisă de brokerul fugar Cristian Sima

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

  1. Un om penibil. Presupun ca nu s-a intamplat ceva neasteptat, ca la adevaratele burse, de exemplu, ci similar caderii si apoi cresterii actiunilor Petrom. Demonstratia este ca acest individ nu a pierdut, ca si asa-zisii nvestitori, desigur ei insisi creeduli dusi de nas, din dorinta de mai mult, mai repede. Acest individ isi permite sa calatoreasca si traiasca in tari occidentale cu standard de viata ridicat! Mai grav este ca de acolo, ca un mutant intre spiritul de profet Omida si judecatorul competentelor si moralitatii celor inselati ori perdanti in contactele anefericite cu acesta, isi permite sa dezvaluie, critice, divulge, improaste cu noroi si mizeria in care se complace despre o serie de cetateni romani! Atentie, in aceeasi atmosfera, in goana dupa senzational este atrasa si presaa care il tot popularizeaza pe INDIVID!nCe ar fi sa scrieti despre reusita unor celebritati romanesti care s-au afirmat in diaspora, neantelesi si imosibil de apreciat , chipurile, de spiritul patronal autohton, o lume a gastilor si iesmenilor ori novicilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here