Târg de Mărţişor, la Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti

Targ de martisor

Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti invită bucureștenii și numai la Târgul de Mărţişor, care va fi organizat în perioada 26 februarie – 8 martie.

Asta după ce, în zilele de 23 și 24 februarie, vizitatorii au avut ocazia să participe la un atelier de confecţionat mărţişoare susţinut de Magdalena Udrea. Atelierul va fi susţinut şi pe 2 şi 3 martie.

Târgul, intitulat „De Mărţişor, Târg … cu tâlc”, va fi deschis în perioada 26 februarie – 8 martie, de marţi până duminică, între orele 9.00 – 17.00, potrivit Agerpres.

Tradiţia Mărţişorului are o vechime considerabilă, originea sa fiind identificată în vremea traco-geţilor. Se spune că persoana care poartă un mărţişor este ferită de rele şi îi merge bine tot anul. Se poate purta la mână, la gât ori pe reverul hainei, fiind apreciat de toată lumea. Mai puţin ştiut este faptul că în unele părţi ale ţării mărţişoarele sunt oferite inclusiv bărbaţilor.

Din anul 2017, practicile culturale asociate zilei de 1 Martie sunt incluse în Patrimoniul mondial UNESCO, element împărţit cu Bulgaria, Macedonia şi Republica Moldova.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

*