Arad: Campanie de promovare a mersului pe bicicletă

AradCentrul municipiului Arad este decorat cu biciclete agăţate de stâlpi de iluminat sau de copaci, ori amplasate în mijlocul spaţiilor verzi. Administrația locală marchează astfel o campanie  de promovare a mersului pe două roţi, care va dura până în luna octombrie.

Primăria Arad a iniţiat o campanie de promovare mersului pe bicicletă, care se derulează în perioada iulie-octombrie. Pentru a face vizibilă campania, organizatorii au amplast în oraş mai multe bicilclete decorative, transmite MEDIAFAX.

Campania se derulează în colaborare cu mai multe ONG-uri, care au început, de câteva zile, să amplaseze biciclete decorate artistic. Acestea sunt agăţate de copaci sau de stâlpi de iluminat din centrul oraşului, sunt sprijinite de clădiri sau sunt amplasate pe spaţiile verzi.

ONG-urile participante îi invită pe arădeni să decoreze biciclete dezafectate şi să le doneze pentru a fi amplasate în diferite locuri din oraş. Pe aceste biciclete pot fi trecute numele celor care le-au decorat şi diverse mesaje.

Ca biciletele să nu fie furate sau distruse organizatorii au postat mai multe mesaje pe site-urile de socializare unul dintre ele fiind ferm: „Bicicletele sunt dezafectate, nu se pot utiliza. La fel şi părţile lor componente. Au cel mult valoare artistică şi decorativă. Sperăm că oamenii se gândesc că este vorba de artă stradală înainte să le fure sau distrugă”.

În municipiul Arad, numărul bicicliştilor a crescut constant în ultimii doi ani, de când au fost amenajate piste de biciclete. Până la finalul acestui an, în oraş vor exista peste 130 de kilometri de piste, fiind cea mai mare reţea urbană pentru biciclete din România.

Pentru realizarea pistelor, Pimăria Arad a iniţiat două programe, unul în valoare de şase milioane de euro, cu finanţare europeană, şi unul în valoare de 5,4 milioane de lei, cu finanţare locală.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here