Amenzi de 400 de lei pentru parcarea pe locul altei persoane în Sectorul 4

Sectorul 4Șoferii care își pun mașina pe locul de parcare de reședință al altei persoane riscă să plătească o amendă cuprinsă între 200 și 400 lei și să li se ridice autoturismul, potrivit unei hotărâri adoptate joi de Consiliul Local al Sectorului 4.

„În situația în care nu este respectată deplina folosință a locului de parcare atribuit regulamentar unei persoane, autovehiculul care obstrucționează folosința acestui loc va fi ridicat, transportat și depozitat într-un loc special amenajat, de către Poliția Locală Sector 4. Terenul se află situat în București, str. Drumul Jilavei, nr.2, sector 4 și este atribuit, în folosință gratuită, pe o durată de cinci ani, Poliției Locale Sector 4. Autovehiculele ridicate vor fi depozitate pe terenul respectiv, intrând în paza materială a Poliției Locale Sector 4, timp de maximum un an”, se arată în regulamentul adoptat prin hotărâre a CL.

Pe lângă faptul că le va fi ridicat autoturismul, șoferii riscă să plătească și o amendă cuprinsă între 200 și 400 lei. „Luând în considerare faptul că legislația aflată în vigoare, mai sus amintită, nu clarifică în mod expres situația ocupării, fără drept, a locurilor din parcarea de reședință și pentru asigurarea unui climat de ordine și încredere a relațiilor sociale, deschidere către interesele cetățeanului și principiile care guvernează activitatea autorităților publice, este necesar a se crea un standard legislativ care să asigure respectarea deplinei folosințe a locurilor de parcare atribuite, în mod valabil, în parcajele de reședință, pe raza administrativă a sectorului 4”, se arată în expunerea de motive a regulamentului.

De asemenea, noul regulament de parcare interzice expunerea vehiculelor/autovehiculelor cu înscrisuri ori însemne privind intenția de vânzare/închiriere pe domeniul public și privat al Sectorului 4 (trotuar, scuaruri, spațiu verde, locuri de joacă, parcuri, grădini publice, piețe și oboare, altele decât cele amenajate și autorizate în scopul expunerii spre vânzare/închiriere, esplanade etc.).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here