Veste URIAŞĂ: Rafila aduce pilula anticovid în România!

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, face demersuri pentru a aduce în România pilula anticovid Paxlovid, având în acest sens o întâlnire cu reprezentanţii Pfizer.

Paxlovid este un antiviral cu administrare orală, aflat în procedură de autorizare la Agenţia Europeană a Medicamentului.

CITEŞTE ŞI: Rafila, atacat de un lider PNL: În Opoziţie cânta altă melodie!

Tratamentul este recomandat pacienţilor care au un risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii.

Pregtiri pentru valul 5

„La mai puţin de 24 de ore de la aprobarea tratamentului anti-COVID Paxlovid în SUA, ministrul Sănătăţii, prof.dr. Alexandru Rafila face demersuri să aducă cât mai rapid noul antiviral în România. În vederea pregătirilor pentru valul 5 al pandemiei, ministrul Sănătăţii a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii companiei Pfizer pentru a identifica soluţii în vederea asigurării cât mai rapide a tratamentului pentru pacienţii români”, a transmis, joi, MInisterul Sănătăţii.

Paxlovid este un antiviral cu administrare orală, aflat în procedură de autorizare la Agenţia Europeană a Medicamentului.

Reduce formele severe

Tratamentul este recomandat pacienţilor care au un risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii. Studiile arată că reduce riscul de spitalizare şi de deces cu aproape 90% dacă este administrat în primele zile de boală.

„Vaccinarea rămâne principala modalitate prin care putem limita pandemia, alături de alte măsuri de sănătate publică, asigurarea testării şi a tratamentului în ambulator”, consideră ministrul Sănătăţii, prof.dr. Alexandru Rafila.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here