Vela, despre amenzile privind restricțiile de circulație: Au existat și abuzuri, sunt tineri care au făcut doar șase luni Școala de Poliție

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

​Ministrul de Interne, Marcel Vela, recunoște că unii polițiști au dat amenzi abuziv în perioada stării de urgență, afirmând că „sunt foarte mulți tineri care au făcut doar șase luni Școala de Poliție și acum sunt pe teren”. Ministrul de Interne spune că abuzurile sunt anchetate, iar cetățenii care se consideră nedreptățiți să facă sesizări.

„Am luat măsuri ca să nu se facă abuzuri. Că ele se fac este un lucru evident, pentru că sunt foarte mulți tineri care au făcut doar șase luni Școala de Poliție și acum sunt pe teren, pentru că am avut nevoie de cadre, să acoperim toate misiunile. Este o muncă titanică la nivel național”, a declarat Marcel Vela, la RFI.

Vela: abuzurile vor fi anchetate

Ministrul Marcel Vela a adăugat că acolo unde s-au făcut abuzuri și există sesizări, vor fi făcute anchete.
„Unde am fost sesizați că s-au făcut abuzuri se fac cercetări de către inspectoratele județene, fie că au fost amendați de Poliție sau de Jandarmerie, Poliția de Frontieră. Unde au fost abuzuri la Polițiile Locale am sesizat primăriile de care aparțin polițiile respective. Vă dau un exemplu: la Timișoara, Poliția Locală a amendat un fotoreporter de la Agerpres sau la Oțelu Roșu, o vânzătoare care era la serviciu, dar căreia i s-a imputat în procesul verbal faptul că nu avea adeverință de la serviciu și polițistul local respectiv a greșit sau eu știu ce s-a întâmplat acolo. În tot cazul, la fiecare abuz sesizat am luat atitudine”, a spus Vela.

Persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare primesc amenzi între 2.000 de lei şi 20.000 de lei.

Valoarea contravențiilor aplicate până acum de la începutul epidemiei se ridică la aproximativ 600 de milioane de lei.

Marcel Vela, avertisment: Starea de urgență ar putea fi înlocuită cu o stare de alertă, dacă nu avem un comportament corect zilele acestea

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.