Marcel Vela, avertisment: Starea de urgență ar putea fi înlocuită cu o stare de alertă, dacă nu avem un comportament corect zilele acestea

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Marcel Vela a afirmat că nu este exclusă posibilitatea a afirmat miercuri seara că nu este exclusă posibilitatea ca după 15 mai, „starea de urgență” să fie înlocuită cu o „stare de alertă”, Dacă sa se va constata o creștere a numărului de infecții cu Coronavirus.

Instituirea stării de alertă ar însemna ca o parte dintre măsurile din ordonanţelor militare să fie păstrate printr-o decizie a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă după 15 mai. Când va fi ridicată starea de urgență.

”Am trecut cu greu peste această perioadă ” .

„Am trecut cu greu peste această perioadă. Ca sa trecem cu bine peste următoarea. Totul depinde de noi. Dacă nu vom înțelege că în perioada aceasta, de 1 Mai, nu ne putem permite deloc să ne relaxăm, că nu putem ieși la chefuri, la grătare După 15 mai nu vom avea cum să relaxam prea mult din măsurile ordonanțelor militare. Dacă însă înțelegem să ne comportăm responsabil, să respectăm toate condițiile de distanțare din restricțiile actuale”, a spus Marcel Vela

” Da, nu este exclus ca după 15 mai să avem o stare alertă ”

Nerespectarea măsurilor de distanțare ar putea duce la o creștere a numărului de cazuri de infecții cu Coronavirus. Ceea ce ar însemna ca parte din ordonanțele militare actuale să fie menținute.

Da, nu este exclus ca după 15 mai să avem o stare alertă. Starea de alertă se instituie în baza unei ordonanţe de urgenţă.. Eastabileşte paşii care trebuie făcuţi. Oarecum, este sub nivelul stării de urgenţă. Nu mai există ordonanţe militare. Nu mai sunt restrânse anumite drepturi, Dar vor fi în continuare măsuri tot pentru a proteja sănătatea publică. Tot în contextul epidemiei, toate deciziile, implementarea lor, respectarea lor, sancţionarea încălcării unor reguli de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a precizat Vela.

Pentru weekend-ul de 1 Mai, au fost suplimentate forțele de ordine,

Ministrul de Interne s-a arătat mulţumit de „felul în care cetățenii au fost responsabili şi s-au comportat de Paște”. El a apreciat că acesta este motivul pentru care în România nu a crescut semnificativ numărul cazurilor de infecții cu Coronavirus.

„A trecut suficient timp de la sărbătorile pascale. Realizăm că nu avem un vârf de pandemie. Asta înseamnă că, în perioada sfintelor sărbători, românii au fost responsabili. Cea mai mare parte dintre ei. Au avut şi grijă de cei dragi şi fiecare s-a implicat să se protejeze pe sine și pe cei din jur. Astfel încât, uitaţi, acum după perioada Paștelor, dacă nu am fi respectat regulile, am fi avut un număr mult mai mare de persoane depistate pozitiv. Si nu am mai fi putut discuta acum ce vom face peste două săptămâni şi jumătate. De aceea spun că în prezent gândim măsuri de relaxare parțiale, sau chiar totale. Dar totul depinde de noi. Daca nu avem un comportament corect zilele acestea, nu vom putea avea prea multe măsuri de relaxare, după 15 mai. Dacă mai îndurăm câteva zile izolarea. Vor veni și măsurile de relaxare”, a adăugat ministrul Vela.

Pentru weekend-ul de 1 Mai, au fost suplimentate forțele de ordine, a mai avertizat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here