Un medic a RĂBUFNIT: Restricţiile nu mai sunt necesare, certificatul verde ar trebui scos din martie!

Medicul Voichița Lăzureanu, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, dă semnalul pentru ridicare certificatului verde.

Medicul spune că tulpina Omicron nu mai dă forme severe de boală, așa că restricțiile nu mai sunt necesare.

CITEŞTE ŞI: Un medic desfiinţează certificatul verde: Doar o hârtie, care nu a ajutat din punct de vedere epidemiologic!

„Acestă tulpină (n.r. Omicron) pare că este extrem de infecţioasă, dar din fericire, cu foarte puţine forme severe de boală. Majoritatea sunt fie asimptomatici, fie cu forme uşoare de boală, şi atunci nu prea îşi mai găseşte locul acest certificat verde. Deocamdată se aplică în toate statele membre, dar, în statele occidentale, valul Omicron este în scădere, aşa că s-ar putea să avem o altă părere şi de la statele celalalte membre şi să se revină asupra obligativităţii acesteia, de revaccinare la 9 luni sau de administrare a booster-ului, pentru că, uşor-uşor, această pandemie se relaxează ca şi intensitate a formelor severe şi atunci cred că vor reveni şi conducătorii noştri la alte relaxări.

Fără pozitivi şi negativi

Să ne împărţim în sănătoşi şi bolnavi, adică pacientul cu forme simptomatice, şi nu în pozitivi şi negativi, nu în vaccinaţi şi nevaccinaţi, ci să revenim la clasicele diagnostice pe care le ştiam înainte de această pandemie, pentru că la un moment dat şi această pandemie trebuie să o vedem aşa cum este acum, în scădere şi cu potenţial de transformare în izbucniri epidemice, probabil sezoniere”, a declarat Voichița Lăzureanu la Antena 3.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here