Un medic desfiinţează certificatul verde: Doar o hârtie, care nu a ajutat din punct de vedere epidemiologic!

Pe fondul protestelor anti-restricții și implicit, împotriva certificatului verde, medicul Tudor Ciuhodaru, care lucrează într-un spital COVID, susține că este necesară o schimbare strategie în privința abordării pandemiei.

Schimbare radicală

„Din punctul meu de vedere, trebuie o schimbare radicală de strategie în acest moment şi căutate soluţiile ca să trecem de la faza pandemică la cea endemică, aşa cum face Anglia, Irlanda, Israel. E evident că acest paşaport a fost doar o hârtie care nu a limitat transmiterea virusului din punct de vedere epidemiologic şi puteai să circuli dintr-o ţară în alta”, a declarat Ciuhodaru.

Medical nu are niciun beneficiu

Europarlamentarul PSD a precizat că s-a poziționat împotriva adoptării certificatului verde, care din punct de vedere medical nu are niciun fel de beneficiu. „Eu am votat împotriva certificatului verde digital la nivel european, pentru că lanţul de transmitere epidemiologică nu se justifică.

CITEŞTE ŞI: Şedinţă a Coaliţiei: PNL vrea cu orice chip certificat verde!

Înainte de a se adopta acest certificat verde, se spunea că vaccinarea e o necesitate medicală. Certificatul ar trebui să fie recunoscut de OMS şi nu îmi amintesc să fi fost. Şi atunci ar trebui să stabilim ce putem face cu certificatul şi ce libertăţi ne permite (…)”, a mai transmis medicul de la UPU Iași, pentru sursa citată.

Ciuhodaru a mai explicat că este vaccinat cu trei doze, dar se opune adoptării pașaportului verde. „Eu sunt vaccinat cu trei doze, lucrez într-un spital de suport COVID de la începutul acestei pandemii. (…) Au fost foarte multe aberaţii în această pandemie”, a continuat medicul de la Iaşi.

Afirmațiile lui Ciuhodaru au fost făcute în contextul în care varianta Omicron se răspândește cu mare viteză și este aproape imposibil de evitat, potrivit ministrului Alexandru Rafila.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here