Turcan, despre greva din Educaţie: Nu s-ar fi ajuns aici dacă salarizarea profesorilor nu era scoasă din Legile Educației!

Raluca Țurcan

Dreptatea este de partea cadrelor didactice și nu s-ar fi ajuns aici dacă salarizarea profesorilor nu era scoasă din Legile Educației sau dacă măcar un draft al Legii Salarizării Unitare ar fi fost gata, afirmă deputatul PNL Raluca Turcan.

CITEŞTE ŞI: Rafila, despre o viitoare grevă generală în Sănătate: „Întotdeauna există o posibilitate”

„Dreptatea este de partea cadrelor didactice și nu s-ar fi ajuns aici dacă salarizarea profesorilor nu era scoasă din Legile Educației sau dacă măcar un draft al Legii Salarizării Unitare ar fi fost gata, așa cum eram obligați prin PNRR. Dar timpul nu poate fi dat înapoi! Salariile trebuie crescute suplimentar și Guvernul a asigurat cadrul legal pentru o prima creștere salarială. Vor urma creșteri salariale consistente pentru că toată clasa politică a înțeles revendicările cadrelor didactice”, transmite Raluca Turcan.

Amânarea examenelor

Ea apreciază că posibilitatea amânării examenelor „poate afecta însă perspectivele de cariera ale copiilor României”.

„Sper, așadar, ca examenele copiilor să rămână în graficele stabilite, anul școlar să fie încheiat la termenul stabilit pentru că atenția și respectul față de statutul, demnitatea și nivelul salarial al cadrelor didactice au fost câștigate pe termen lung prin această mișcare de uriașă forță socială pe care au arătat-o profesorii. Niciun politician nu va putea să nu respecte angajamentul făcut în urma celei mai mari mișcări sociale din ultimii 30 de ani declanșată de profesori”, încheie Turcan.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.