Trei membri ai comisiei de licitaţie din Metrorex sunt urmăriţi penal pentru trucarea licitaţiei câştigate de spaniolii de la CAF

CAF Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles. Factoria de Beasain. METRO BUCAREST La empresa Metrorex, operadora del sistema de metro Bucarest, adjudicó a CAF en 2011 el suministro de 16 unidades de metro, con opción de 8 trenes más. Estos nuevos trenes darán servicio en la nueva línea 5 del Metro de Bucarest, y cada uno de ellos estará compuesta por 6 coches. Con capacidad para 1.200 pasajeros distribuidos en sus 114 m de longitud con paso diáfano a lo largo de todo el tren, circularán a una velocidad máxima de 80 km/h con un sistema de captación de energía mediante tercer carril de 750 Vcc. La entrega de las unidades se producirá a partir del año 2013. Se trata de vehículos diseñados para el transporte masivo de personas, con los máximos estándares de calidad y de seguridad, siendo accesible para personas con movilidad reducida, incluyéndose dos espacios para usuarios de sillas de ruedas. Beasain, 16 de octubre de 2013 © Karlos Corbella –argazkilaria-

Metrorex

Trei membri ai Comisiei de licitație din Metrorex sunt urmăriți penal de procurorii anticorupție pentru trucarea licitației de furnizare de trenuri pentru Magistrala 5, câştigată de spaniolii de la CAF.

Luna trecută, procurorii au dispus efectuarea urmării penale față de suspecții: Valeriu Picu, Gabriel-Constantin Sburlan și Mihai-Marian Andronescu, membri ai Comisiei de licitație din cadrul Metrorex SA, pentru luare de mită, abuz în serviciu și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Este urmărit penal şi Ovidiu Băncescu, în calitate de reprezentant al Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) SA Bilbao, pentru complicitate la abuz în serviciu, instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și dâre de mită.

„În perioada octombrie 2014 – martie 2015, suspecții Picu Valeriu, Sburlan Gabriel-Constantin și Andronescu Mihai-Marian, în calitate de membri ai comisiei de evaluare a ofertelor, privind procedura de achiziție publică pentru atribuirea acordului-cadru <Achiziţia de trenuri noi de metrou pentru Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon>, au contribuit la trucarea licitației având că rezultat adjudecarea acesteia de către Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) SA Bilbao. Firma câștigatoare a subcontractat lucrările unei societăți românești. La adjudecarea acestei licitații de către CAF SA Bilbao a contribuit și suspectul Băncescu Ovidiu, în calitate de reprezentant al Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) SA Bilbao, care l-a instigat pe suspectul Picu Valeriu să îi furnizeze informațiile vizând ofertele și condițiile celorlalte firme participante la licitație”, se arată în răspunsul DNA la solicitarea Agerpres, preluat de HotNews.

Anchetatorii precizează că, în aceeași perioadă, suspecții Picu, Sburlan și Andronescu, în calitate de membri ai comisiei de licitație, au furnizat informații reprezentanților CAF Bilbao, având ca rezultat vicierea gravă a procedurii și semnarea, de către CAF Bilbao, a procesului-verbal de adjudecare a licitației.

‘Totodata, în perioada 15 – 18.02.2015, suspecții Picu, Sburlan și Andronescu au acceptat o călătorie în Spania, la sediul fabricii CAF din Beasain, plătită de competitorul CAF SA Bilbao, aceasta fiind intermediată de către suspectul Ovidiu Băncescu”, mai arată DNA.

Citeşte şi După licitaţia controversată pentru achiziţia de trenuri spaniole, Aurel Radu şi-a dat demisia de la conducerea Metrorex. Milionarul lui Vanghelie fusese luat la ochi de Ioan Rus

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here