Theodor Meleșcanu, la DNA

Meleșcanu se scuză acuzând Guvernul

meleșcanuTheodor Meleșcanu, fost șef al Serviciului de Informații Externe și fost mininistru de Externe a fost chemat în această dimineață la DNA.

Potrivit unor surse judiciare, Meleșcanu a fost chemat în calitate de martor, într-un dosar în care este implicat un medic militar.

Aceleași surse spun  că ar fi vorba de generalul Ioan Sîrbu, fost șef al Spitalului Militar Central din București și fost șef al Direcției Medicale din Ministerul Apărării Naționale.

La ieșire din sediul DNA, Meleșcanu a recunoscut că este vorba de achiziția unui aparat de reconstrucție dentară la Spitalul Militar Central din București, pe vremea când spitalul era condus de generalul Ioan Sîrbu, transmite Agerpres.

Teodor Meleșcanu a spus că îl cunoaște pe Ioan Sîrbu, deoarece acesta i-a fost subordonat, însă nu el l-a numit în funcție. De asemenea, el a precizat că nu are cunoștință dacă acel aparat a fost utilizat sau nu.

Achiziția aparatului respectiv a iscat un mare scandal în anul 2008. Comandantul de atunci al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, generalul-medic Ioan Sîrbu, a cerut ministrului Apărării să-i aprobe achiziționarea unui sistem CAD/ CAM pentru reconstrucție dentară. Aparatul avea o valoare estimată de peste 200.000 euro, însă el nu a fost niciodată utilizat.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here