Şoşoacă, lovitură pentru Senat: A câştigat în instanţă!

Diana Sosoaca. Sursa foto: Digi24
Diana Sosoaca. Sursa foto: Digi24

Pe 17 decembrie 2021, Curtea de Apel București a dat un prim verdict în procesul deschis de Diana Șoșoacă împotriva Senatului, care o sancționase în primăvară cu avertisment scris.

În primăvară, Comisia Juridică a Senatului hotărâse sancționarea Dianei Șoșoacă – pe motiv de comportament inadecvat – cu avertisment scris, măsură care însemna că senatoarea nu mai poate reprezenta instituția, în nici o circumstanță, vreme de trei luni.

Cinci abateri

„Cu majoritatea voturilor membrilor comisiei au fost constatate un număr de 5 abateri de la prevederile regulamentului, care se subscriu aplicării unei sancțiuni: nerespectarea legilor în vigoare și a prevederilor regulamentului Parlamentului, exercitarea în mod abuziv a mandatului, comportament injurios și calomniator la adresa altor membri ai parlamentului în cadrul ședințelor de plen și încălcarea solemnității ședințelor de plen prin nerespectarea regulilor privind luarea de cuvânt”, așa și-a justificat decizia Comisia Juridică în cazul Dianei Șoșoacă.

CITEŞTE ŞI: Şoşoacă a tunat şi fulgerat în Parlament: Îi reprezentați pe hoți, violatori şi jefuitori!


Sancțiunea însemna că vreme de trei luni Diana Șoșoacă nu putea reprezenta Senatul

A dat în judecată Senatul

Diana Șoșoacă nu a acceptat sancțiunea și a deschis acțiune în instanță împotriva hotărârii. De altfel, vulcanica senatoare are pe rol o mulțime de procese împotriva autorităților, multe dintre ele având ca obiect anularea unor amenzi primite pentru nepurtarea măștilor de protecție sau pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Deschis la finalul lunii iunie 2021, dosarul prin care Diana Șoșoacă acționase în instanță Senatul României, solicitând „anulare act administrativ”, a avut o primă pronunțare pe 17 decembrie anul curent, care a consfințit victoria de etapă a avocatei. Decizia nu este însă definitivă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.